Video koji će vam uljepšati dan: Prvi koraci četverogodišnjakinje s cerebralnom paralizom

Foto: Instaram

PRVI koraci djeteta velik su trenutak za sve roditelje, a poseban su ponos izazvali oni koje je učinila četverogodišnja Maya Tisdale iz Michigana.

Nakon operacije kralježnice je Maya, kojoj je s godinu dana dijagnosticirana cerebralna paraliza, početkom ovog tjedna napravila prve korake, a roditelji su snimili ovaj emotivni trenutak koji je postao viralni hit.

''Prvi koraci - četiri godine i deset mjeseci'', piše u opisu videa. ''Ne mogu opisati riječima kako se osjećamo. Ništa ne odgovara veličini ovog trenutka. I više smo nego ponosni na našu snažnu Mayu.''

U videu Maya kaže: ''Hodam! Napravila sam veliki korak!''

Maya je rođena četiri mjeseca prije termina 2013. godine, težila je manje od kilograma. S godinu dana joj je dijagnosticirana cerebralna paraliza. Mayin tip cerebralne paralize ograničavao ju je u kretanju i kontroli mišića. Zbog toga nije mogla hodati bez hodalice ili bez pomoći štapa.

No hrabru Mayu ništa nije moglo zaustaviti.

''Uvijek smo joj pomagali, a ona je odgovarala: 'Ne, ja to mogu!' Ona ne želi da joj se pomaže, uvijek pokušava sve napraviti sama'', izjavila je njezina majka Ann Tisdale.

Pročitajte više