Za male šefove: Moćna muška imena koja nose značenje "vladar"

Foto: Pexels

POSTOJE brojna mjesta na kojima možete potražiti inspiraciju dok tražite ime za svoju bebu. To je važna odluka koja ponekad zahtjeva kreativnost pa mnogima zadaje glavobolje.

Za sve one koji traže muško ime nadahnuto kraljevima, prinčevima i drugim stvarnim ljudima koji su bili vladari, portal Mom.com je pronašao ova imena koja znače "vladar". 

Enzo

Mogli biste pomisliti kako je riječ o nadimku od imena Lorenzo, ali, iznenađujuće, to je kratki oblik imena Henry u Italiji i u Njemačkoj - a znači "vladanje imanjem".

Theodoric/Teodor

Svi smo čuli za ime Teodor, ali ime Theodoric je neobični preokret u odnosu na klasičnu verziju. To je još jedno njemačko ime vezano za vladara u značenju "narodni vladar". Ovo snažno ime se može i skratiti u Theo, što je još dražesnije.

Richard

Richard je klasično ime koje je u mnogim zemljama uvijek popularno. Ime se stoljećima održavalo u popularnosti, jer je u povijesti bilo uobičajeno ime za članove kraljevske obitelji, što ima smisla kad uzmemo u obzir značenje: "moć" ili "vladar".

Harry

Ovo je ime već godinama popularno, a jedan od najpopularnijih muškaraca s ovim imenom je princ Harry.

Henry

Ime Henry za dječake bilo je iznenađujuće popularnije krajem 1800-ih, ali i danas se može čuti.

Mael

Lijepo i kratko ime za dječaka nije kombinacija na koju nailazimo prečesto i upravo zato se mnogima sviđa. Ime znači "poglavica ili princ".

Ako vas privlače i nešto neobičnija strana imena sa sličnim značenjem, na ovom popisu su se našli i Ruaidhri, Alaric, Mircea, Thierry, Nestor, King i Quade.
 

Pročitajte više