Žena ostala trudna iako je još uvijek bila nevina pa otkrila da ima rijetku bolest

Foto: Pexels

KAO i kod većine neplaniranih trudnoća, kada je Nicole Moore saznala da očekuje bebu bila je zaprepaštena. Ali to nije bilo zato što je zaboravila kontracepciju. Naime, ona je još uvijek bila djevica.

Ova dvadesetogodišnjakinja iz Portsmoutha u Hampshireu je bolovala od stanja poznatog kao vaginizam, što je ustvari bolno nehotično stezanje mišića rodnice zbog kojih je često nemoguće imati spolne odnose.

Čak je i zbog pokušaja stavljanja tampona osjećala neopisive bolove pa vođenje ljubavi nije dolazilo u obzir. Očekivano, šokirala se kada je unatoč svemu tome otkrila da je trudna.

"Kada sam imala 18 godina stupila sam u vezu s tatom svoje kćeri. Počeli smo pokušavati imati seksualne odnose, bio je nekoliko godina stariji i iskusniji. Pokušali smo, ali to je bilo nemoguće", prisjetila se.

Posjetila je liječnika kako bi otkrila u čemu je problem, ali ni tamo nije dobila odgovore. Umjesto toga, Nicole i njezin partner pronašli su druge načine da budu bliski. Iako nisu ni slutili da je to moguće, upravo tako je ostala trudna. 

"Jednog dana na poslu sam dobila ​​strašnu žgaravicu i osjećala sam bol u grudima. Moja tadašnja šefica, koja mi je bila bliska prijateljica i znala je za moju situaciju, rekla je da misli da bih mogla biti trudna. Nasmijala sam se i rekla da nema šanse jer sam još uvijek bila djevica i nikada nisam imala odnos. No, u pauzi za ručak sam napravila test trudnoće i bio je pozitivan. Rekla mi je da je to moguće ako je bilo sperme u blizini moje rodnice, unatoč tome što zapravo nisam imala snošaj. Nisam mogla vjerovati, bila sam tako šokirana i zbunjena. Sve o čemu sam razmišljala je to kako ću, pobogu, roditi ovu bebu ako ne mogu imati ni spolni odnos", prepričala je Nicole.

Osim toga, brinula se da će njezin partner pomisliti da ga je prevarila.

"Ali srećom, poznavao je mene i moje tijelo i nije sumnjao ni sekunde", rekla je.

Nicole je ispričala i da je bilo teško uvjeriti neke medicinske stručnjake da nikad nije imala spolne odnose. No, nakon traženja drugog mišljenja potvrđeno je da je, iako rijetko, moguće zatrudnjeti bez penetrativnog odnosa ako je tijekom seksualne aktivnosti sperma došla u područje rodnice.

"Tijekom trudnoće doista sam se borila s profesionalcima koji ne vjeruju u moju priču. Moj partner je često morao ići sa mnom na preglede kako bi objasnio da doista nismo imali spolne odnose", prisjetila se.

Tek kada je bila trudna četiri mjeseca dijagnosticiran joj je vaginizam. Procjenjuje se da oko 0.5 posto žena pati od tog stanja, ali ne postoji točna brojka.

"Imala sam rutinski pregled kod liječnika zbog bolesti povezane s trudnoćom i slučajno me vidio student medicine koji je nedavno proučavao vaginizam. Ispričala sam mu o svojim borbama, a on mi je rekao da vjerojatno imam ovo stanje. Otišla sam kući da proguglam simptome i nisam mogla vjerovati što čitam", ispričala je kako je otkrila o čemu je riječ.

Nakon dijagnoze, Nicole je upućena terapeutu koji se specijalizirao za vaginizam i uspio ju je naučiti kako prevladati ovo stanje. Zahvaljujući tome, tek u petom mjesecu trudnoće je uspjela imati spolni odnos i izgubiti nevinost.

Iako se bojala roditi, Nicoleina djevojčica Tilly, koja sada ima osam godina, na svijet je došla bez ikakvih problema.

Nicole sada dijeli svoju priču kako bi pomogla podići svijest o vaginizmu, rekavši da je posjet terapeutu za nju bilo "svjetlo na kraju tunela".

"Nije bilo lako. Proces je bio frustrirajući, stresan i uznemirujući, ali pridržavala sam se toga i na kraju sam prvi put mogla imati spolni odnos dok sam bila trudna", kaže.

Iako više nije u vezi s ocem njezine djevojčice, ističe kako joj je uvijek bio podrška, prenosi The Sun.

Pročitajte više