Žena priznala: "Ako sam majka, ne znači da volim djecu." Komentari se ne stišavaju

Foto: 123RF

PRIJE nego što postanu majke mnoge žene donesu odluku da žele zasnovati obitelj. Neke s čežnjom gledaju drugu djecu i žude za vlastitom, no kada postanu majke, sve se mijenja. To je priznala korisnica foruma Reddit koja je pojasnila da su se njeni osjećaji nakon rođenja kćeri promijenili za 180 stupnjeva. 

"Samo zato što sam majka ne znači da volim djecu. Volim svoju kćer, ali ne, Susan, tvoje dijete nije slatko i ne želim gledati njegovih 20 fotografija. Ne želim čuvati tvoju djecu ili organizirati druženja jer, iskreno, ne volim djecu i ne moram to činiti. Porođaj me nije pretvorio u sveticu koja obožava djecu. Volim svoje dijete, ali ne tvoje", napisala je i izazvala brojne reakcije. 

Just because I'm a mom doesn't mean I like kids. from r/breakingmom

Stotine ljudi su odlučile dati svoj komentar na njeno priznanje. 

"Zapravo, u pravu si. Majčinstvo me promijenilo tako da djecu volim manje. Uvijek sam ih obožavala, kupovala dječju robu, razmišljala o zabavnim aktivnostima, a nakon što sam i sama rodila, shvatila sam da uopće nemam živaca za tuđe klince", složila se jedna žena.

"Da. Tuđa djeca su naporna", dodaje druga. 

"Moja djeca su starija, ali na prste jedne ruke mogu nabrojati situacije kad smo druge pozivali u naš dom na igranje. Svaki put kad smo to učinili, požalila sam", ističe treća. 

No ne slažu se svi s mišljenjem ovih mama.

"Očito sam ja luda. Volim djecu svojih prijatelja kao da su moji nećaci", tvrdi četvrta. 

Pročitajte više