Žena tvrdi da je čaj od lista maline tajna brzog porođaja. Evo što kažu primalje

Foto: Shutterstock

POROĐAJ nije jednostavan, ali mama Justine Glenn tvrdi da može biti. Imala je trudove pet sati, dok je faza aktivnog porođaja trajala šest minuta, a nije trebala ni šivanje, ispričala je na TikToku.

Mnogi su je zbog toga proglasili sretnicom, što ju je natjeralo da podijeli tajne brzog porođaja. Kako kaže, od 32. tjedna trudnoće pila je čaj od lista maline, a od 36. tjedna jela je tri do četiri ananasa tjedno.

"U trudnoći sam svaki dan radila 10.000 koraka i odlazila u teretanu tri puta tjedno. Ne mogu biti sigurna je li to sve pomoglo, ali možda jest", rekla je.

Primalja Marie Louise za Metro objašnjava: "Iako je većina ovih savjeta sigurna, ne postoji puno dokaza da navedeno djeluje. Postoje neki dokazi koji podupiru pozitivan učinak vježbanja i joge na porođaj, ali nitko nije ustvrdio da čaj od listova maline ima ikakvog smisla."

Ona također ne vjeruje da će jedenje ananasa napraviti veliku razliku.

"Upoznala sam stotine žena koje se kunu u to, i jednak broj njih kojima navedene namirnice nisu pomogle", dodala je.

Urednica na portalu BabyCentre.com Lorna Marsh poziva buduće majke na oprez pri uzimanju biljnih dodataka, poput čaja od lista maline.

"Uvijek se savjetujte s liječnikom o takvim stvarima. Na primjer, taj čaj nije siguran za one s određenim zdravstvenim problemima, poput visokog krvnog tlaka", apelirala je.

I primalja Clare Herbert kaže da ne bi uzimala čaj od lista maline za ubrzavanje porođaja. "Lišće maline sadrži određene kemikalije koje djeluju kao neki lijekovi. Možda to nije sigurno za vas i vašu bebu", smatra.

Pročitajte više