4 stvari koje bi trebala raditi svaki dan kako bi bila zdravija i sretnija

Foto: Glamour

POTPUNO smo svjesne činjenice kako nam užurbana svakodnevica umanjuje mogućnosti za što kvalitetniji način života.

No, ipak moramo pokušati svaki dan napraviti nešto za sebe, kako bi glava ostala bistra, a tijelo što zdravije. 
 
Nebrojeno puta u životu si čula kako je sreća u malim stvarima, a to je dokazala i znanost, koja je još jednom potvrdila kako i male stvari, mogu učiniti veliku razliku, po pitanju naše sreće, zdravlja i zadovoljstva.
 
A ako si zaboravila na koje sve male načine možeš postići to da se osjećaš bolje svaki dan, mi smo tu da te podsjetimo.

1. Doručak
 
Iako znamo da je doručak najvažniji obrok u danu, i dalje ga većina nas preskače. Za to možeš okriviti nedostatak vremena ili činjenicu da ujutro nisi toliko gladna. No, odabirom pravih namirnica, možeš postići da se osjećaš bolje i energičnije cijeli dan. A ako ujutro nemaš previše vremena za spremanje kvalitetnog doručka, napravi ga večer prije te ga ujutro samo uzmi iz frižidera. Stručnjaci preporučuju da on sadrži što je moguće više žitarica i voća. No, ako vrijeme nije problem, u našoj rubrici Recepti možeš pronaći jednostavne i ukusne ideje.
 
2. Plan za navečer
 
Jednostavno je: ako isplaniraš nešto zabavno za navečer, tome ćeš se veseliti cijeli dan. To može biti kava s prijateljicama, šetnja s dragim, provođenje vrijeme s obitelji, ali i posvećivanje vremena samo sebi. S obzirom da svatko od nas ima drugačiju definiciju sreće, mi ti ostavljamo da sama odlučiš što ćeš isplanirati za večeras. 
 
3. Kretanje
 
Još jedna stara poslovica kaže: u zdravom tijelu, zdrav duh te ona ne može biti točnija. To ne znači da se moraš početi pripremati za maraton, već je bitno da svaki dan barem malo pokreneš svoje tijelo. Hoće li vježbati u teretani ili doma, trčati ili samo odvesti psa u šetnju, ti odluči, no neka takve stvari postanu tvoja rutina.
 
4. Vrijeme za sebe
 
To smo ti već spomenule, no to je toliko važno, da ćemo ti spomenuti još jednom: svaki dan moraš pronaći barem malo vremena za sebe i svoje misli. Čitanje knjige ili omiljenog časopisa, šalica toplog čaja, topla kupka, gledanje omiljene serije... To su samo neki od naših prijedloga, za koje nije potrebno puno, no oni mogu puno toga učiniti za tebe i tvoju sreću.