Ana, Sonja i Maja prošle još jedno mjerenje: Prvi kilogrami su se istopili, spremne smo za nove pobjede!

Foto: Josipa Uzelac

KAO ŠTO već znate, naše čitateljice uz stručno vodstvo Olje Martinić krenule su na dijetu, a ovaj smo ih tjedan još jednom doveli pred vagu. I to posebnu! Vaga kojom ih je naša Katarina Vukelić mjerila u Medikoru, pokazuje kilograme, ali i BMI, BF te udio mišićnog tkiva.



O čemu govorimo?

BMI je indeks tjelesne mase. Omjer težine (kg) i visine na kvadrat (m). Iako se još uvijek koristi, nije vjerodostojni pokazatelj zdrave težine jer ne uzima u obzir omjer masnog i mišićnog tkiva, već samo visinu i težinu. Tako bi mišičavi ljudi mogli imati i preveliki bmi, a realno jako mali postotak masnog tkiva, što ne znači da su debeli.

BF je udio potkožnog masnog tkiva. Više estetski nego zdravstveni problem. Međutim dugoročno i zdravstveni problem. Ovo su referentne vrijednosti za BF ovisno o spolu i dobi.



Sljedeća vrijednost  je udio mišićnog  tkiva (%). Ispod je tablica s referentnim vrijednostima audio mišićnog tkiva. Također ovisi o spolu i dobi.

Naše cure pokazale su izvrsne rezultate pa tako Maja sada teži 72.7 kilograma, Ana 72.6 kilograma, a Sonja 82.1 kilogram!

Kako se osjećaju naše cure i jesu li zadovoljne rezultatima?

SONJA

Osjećam se ok, nisam napuhnuta, ali nakon što sam u 2 tj. izgubila 5 kg sve je stalo i još uvijek stoji.Ipak, nadam se da će uskoro opet malo krenuti...

ANA

S obzirom na to da moj proces mršljavljenja traje svega 2 i pol tjedna, vidim promjene na koži: od smirivanja upalnih procesa do kilaže! Sada imam koju Kilu manje, ali treba vremena da se organizam navikne i da kilograma počnu odlaziti sami!  Nisam pretjerano gladna, imam dovoljno obroka i puno voća u prehrani.



MAJA

Kod mene je očita promjena na odjeći, znači smanjio mi se obujam! Izgubila sam cca 5 kg (na mojoj vagi - vaganje ujutro na tašte svaki drugi dan), a najviše sam izgubila u trbuhu i nogama i bedrima... doduše ja dobivam proporcionalno svugdje pa tako i gubim svugdje po malo..Do kraja se nadam izgubit bar još 3 kg , onda će to biti stvarno vidljivo jer će biti skoro pa 2 konfekcijska broja manje!