Anina seksi kuhinja: Lagani quiche od bundeve i jesenski desert s jabukama i mascarponeom

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, za ovaj jesenski vikend pripremile smo pravi izbor jesenskih namirnica i jednostavnih recepata. Za glavno jelo izabrale smo lagani quiche bez tijesta s bundevom, porilukom i špinatom, a za desert smo pripremile košarice od tijesta s jabukama, orasima i mascarponeom. Dobar tek!

Lagani quiche od bundeve

Potrebno:

700 g bundeve

1 poriluk

100 g špinata

80 g ricotte
60 ml mlijeka
2 bjelanjka
4 jaja
2 češnja češnjaka
svježi bosiljak

 

Priprema:


Kockice bundeve začinite paprom, poriluk i bosiljak nasjeckajte. Kockice bundeve ispecite na 200°C u pećnici oko 20 minuta. Koristite papir za pečenje umjesto ulja. Poriluk pirjajte na tavi oko 5 minuta, dok ne omekša.. Dodajte češnjak i špinat i kuhajte zajedno 5 minuta. Zdjelu u kojoj ćete peći prekrijte papirom za pečenje. Stavite komade bundeve i pomiješajte ih sa špinatom  i porilukom. Istucite jaja, pomiješajte s mlijekom i prelijte preko povrća u zdjeli te pospite ricottom i stavite u pećnicu. Pecite oko 20 minuta na 200°C te kad je quiche gotov, pospite svježim bosiljkom  i poslužite.

 

Jesenski desert s jabukama i mascarponeom

Potrebno:

2 žlice šećera u prahu
3 žlice hladne vode
200 g hladnog maslaca
50 g mljevenih oraha
150 g brašna
150 ml vrhnja
125 g mascarponea

Priprema:

Zamijesite brašno, šećer i pola maslaca te kad smjesa postane zrnata dodajte 0.5 dcl vode, kako bi se lijepo formiralo u loptu. Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite četiri kalupa za tortice i premažite ih maslacem. Izrežite tijesto na četiri jednaka dijela i razvaljajte.Tijesto položite u kalupe i odstranite višak. Izbodite vilicom i pecite 15 minuta. Pustite kalupe s tijestom da se u potpunosti ohlade. U tavu stavite maslac te dodajte kriške jabuka. Pirjajte sa svake strane dok ne omekšaju, a zatim ih ostavite da se ohlade. Dobivenom smjesom napunite kalupe. Dodajte jabuke i pospite orasima.

Pssst! Ana nosi seksi kompletić by Lisca!