Anina seksi kuhinja: Oduševi ga laganim rižotom i zimskim sladoledom

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, danas vam donosimo jednostavne i ukusne deserte kojima ćete razveseliti svog dragog, ali i zadržati svoju vitku figuru. Savjetujemo da započnete sa ukusnim šarenim rižotom s različitim povrćem, a zatim za desert poslužite fini zimski sladoled. Ne brinite za kalorije, nakon ovakvog maštovitog deserta, možete ih potrošiti uz zimske radosti sa svojim dragim.

Šareni zimski rižoto

Potrebno:

250 g svinjetine
4 krumpira
1 luk
1 češanj bijelog luka
1 crvena paprika
200 g riže
400 g pelata 
3 žlice ulja
2 žličice ljute crvene paprike
1 žlica vegete
1 žlica sjeckanog sušenog peršina 

Priprema:

Meso, krumpire, papriku, luk i češnjak narežite i pripremite za pečenje. Na ulju popržite meso a zatim dodajte luk, češnjak i papriku. Kada je luk dinstan dodajte riži i krumpir te nastavite pržiti još par minuta. Dodajte pelate, sol, papar, peršin i crvenu papriku te pustite kuhati par minuta, nakon toga dodajte litru vode i pustite da prokuha. Kuhajte oko sat vremena na niskoj temperaturi dok riža i krumpir ne budu kuhani te na kraju dodajte vegetu.

Zimski sladoled

Potrebno:

Gotovi korneti (oko 15)
7 bjelanjaka
500g šećera
6 vanilin šećer
1 vrećica želatine u prahu
100 g čokolade
50 g maslac
3 žlice mlijeka

Priprema:

Umutite bjelanjak sa 150 g šećera u čvrsti snijeg. Ostatak šećera i vanilin šećer prokuhajte s malo vode tako da dobijete gusti sirup a zatim u njega dodajte želatinu da se otopi.Smjesu zatim polako dodajte u snijeg od bjelanjaka i mutite da se sjedini. S dobivenom smjesom napunite kornete i ostavite ih u frižideru neko vrijeme. Kada se ohlade umočite ih vrhom u otopljenu čokoladu, pustite da se stvrdne i pospite lješnjakom ili mrvicama po želji.

Psst! Ana na fotografiji nosi Lisca grudnjak (197 kn), gaćice (89 kn) i čarape (41 kn) iz kolekcije Cheek by Lisca.