Anina seksi kuhinja: Pohane palačinke i rolada s namazom od lješnjaka

DRAGE naše Rouge kuharice, ne znamo da li su to oni dani u mjesecu ili želja za Nutellom traje cijeli mjesec ali učinilo nam se da je predugo prošlo otkad smo je ubacili u desert! Upravo zato smo ovaj vikend za vas pripremili roladu s Nutellom, lješnjakom i zobenim pahuljicama zamotanu u domaće kore. Za glavno jelo odabrali smo pohane palačinke koje možete puniti po svom ukusu i našem receptu. Dobar tek!

Pohane palačinke

Potrebno:

300 g piletine

50 g maslaca

muškatni oraščić

2 kisela krastavca

150 ml kiselog vrhnja

50 g brašna

2 jaja

80 g krušnih mrvica

Priprema:

Ispecite oko 10 palačinki i ostavite ih da se malo ohlade. Piletinu narežite na kockice, začinite vegetom ili po želji te propirjajte na maslacu dok meso ne postane mekano. Dodajte sitno nasjeckane krastavce, kiselo vrhnje i malo muškatnog oraščića. Na svaku palačinku stavite žlicu nadjeva i preklopite ih s tri strane te zarolajte prema četvrtoj kako bi napravili jastučić. Nadjevene palačinke stavite najprije u brašno, zatim jaja te krušne mrvice i pecite na ulju u tavi dok sa svih strana ne poprime zlatnu boju. Palačinke možete puniti i nadjevom za pizzu, šunkom i sirom,  špinatom ili gljivama s vrhnjem, ovisno o vašoj želji, postupak je isti.

Rolada od Nutelle i pahuljica

Potrebno:

300 g brašna

2 žlice ulja

prašak za pecivo

zobene pahuljice

mljeveni lješnjak

Nutella

vrhnje za kuhanje

Priprema:

U posudu stavite brašno, malo soli, dvije žlice ulja, malo praška za pecivo te decilitar vode, koliko je otprilike potrebno da dobijete elastično tijesto. Na koru namažite debeli sloj Nutelle te pospite zobenim pahuljicama, lješnjakom i kakaom. Pomoću krpe zamotajte roladu i premažite je vrhnjem za kuhanje. Pecite 40 min na 180 C.