Anina seksi kuhinja: Svinjska rolada s brusnicama i koktel od šampanjca

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, hvala Vam što svake subote čitate i isprobavate naše recepte. U zadnjoj kuharici ove godine izabrale smo za vas finu svinjsku roladu s brusnicama i koktele od šampanjca. Želimo vam sretnu i uspješnu 2014. godinu! 

Rolana svinjska prsa s pancetom i brusnicama
 
Potrebno:
 
2,3 kg svinjskih prsa 
0,5 kg pancete 
0,250 kg brusnica 
2 manje glavice luka
4 češnjaka
izribanog svježeg đumbira
mala žličica cimeta
1 vez peršina
0,200 kg maslaca
0,200 kg krušnih mrvica
0,150 kg crvenog luka 
1 jaje
 
Priprema:
 
Svinjska prsa očistiti od kostiju, posoliti i popapriti s obje strane. U tavi na maslacu propirjati sitno narezani luk i dodati pancetu, brusnicu, peršin i mrvice te povezati s jednim jajetom. Začinite s paprom i soli po potrebi i želji. Hladnom smjesom premazati unutarnju stranu prsa te čvrsto zamotati. Poslagati pancetu na dasku jednu do druge te omotati prsa, zatim povezati kuharskom špagom. Peći na 160 stupnjeva uz podlijevanje vina i povrtnog temeljca. Peći 130 do 150 min. Nakon pečenja ostaviti da se ohladi.
 
Novogodišnji kokteli
 
Potrebno:
 
500 ml šampanjca
4 kocke šećera 
1 limun šećer 
par kapi Cognaca 
par kapi Bittera 
 
Priprema:
 
U široku čašu stavite kocku šećera, pola žličice limun šećera, par kapi Cognaca i Bittera te zalijte rashlađenim šampanjcem. Nazdravite za novu godinu!
 
Pssst! Anu kao i uvijek oblači Lisca!