Anina seksi kuhinja: Teletina u umaku od kestena i desert od sira i čokolade

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ovu subotu smo za vas pripremile fine teleće odreske u umaku od kestena, oraha i gorgonzole te slatki desert od sira s bijelom i mliječnom čokoladom. Inspirirajte se s našim receptima i pripremite ukusna jela za vikend ručak. Želimo vam dobar tek!

Teletina u umaku od kestena
 
Potrebno:
 
40 g maslaca
40 g očišćenih oraha
2 kriške tosta
40 g skuhanih i protisnutih kestena
4 teleća odreska
120 g gorgonzole
200 ml mesnog temeljca 
 
Priprema: 
 
Krupno nasjeckane orahe popržite s kockicama kruha. Paprom i majčinom dušicom začinite odreske. Gorgonzolu i protisnute kestene dodajte orasima. Popecite odreske, posolite, dodajte gorgonzolu i kestene te stavite u pećnicu na 200°C. Pecite 10 minuta. Temeljac nalijte u tavu i kuhajte na jakoj vatri dok polovica ne ishlapi, umiješajte maslac i poslužite s mesom.

Desert od sira i čokolade
 
Potrebno:
 
250 g svježeg sira 
70 g mliječnog namaza 
250 ml slatkog vrhnja 
1 vanilin šećer 
2 želatine 
smeđeg šećera po želji 
50 g bijele čokolade 
naribana narančina korica 
50 g čokolade sa lješnjacima 
1 žlica meda 
 
Priprema:
 
Napravite čvrsti šlag od slatkog vrhnja te dodajte sir i mliječni namaz. Želatinu spremite i dodajte smjesi skupa s vanilin i običnim šećerom. Smjesu podijelite na dva dijela. U prvi dodajte bijelu otopljenu  čokoladu i naribanu narančinu koricu.U drugi dio kreme dodajte otopljenu čokoladu s lješnjacima i med. Pazite da čokolade budu mlake, a ne vruće. U kalup stavite foliju i slažite jednu pa drugu kremu. Stavite u frižider da se smjesa stisne, a zatim izrežite i poslužite.
 
Pssst! Ana nosi kompletić iz Liscine kolekcije!