Bez zamuckivanja i dosadnih pričica: Kako održati savršenu zdravicu na vjenčanju

Foto: Screenshot Youtube

USKORO trebaš biti kuma na vjenčanju i održati govor, a od same pomisli na to ti nije dobro, jer ne znaš kakav govor trebaš održati? Što treba izbjegavati?

1. Vulgarnost

Tanka je linija između dobre i loše, odnosno vulgarne šale. Prepričavanje burnih fakultetskih dana svakako bi trebala preskočiti, utoliko što su među uzvanicima i stariji članovi obitelji.

2. Interne šale

Koliko god bile smiješne, smiješne su tebi i još petero ljudi, koji ih razumiju. Svima ostalima neće biti zanimljive, pa ćete vrlo vjerojatno prestati slušati.

3. Bivši partneri

Izbjegavaj "neprimjerene" teme, kao što su religija, novac, a pogotovo bivši partneri. Sve su to potpuno nepotrebne teme, zbog kojih će svima biti neugodno, ne samo tebi.

4. Nabrajanje

Naravno da ćeš nahvaliti svoju prijateljicu, no nemoj da to izgleda kao puko nabrajanje njezinih vrlina. Poveži ih sa nekom zanimljivom pričom ili više njih, jer takve će stvari zanimati ostale uzvanike, a ne uspavati ih.

5. Pretjerana sentimentalnost

Plakanje i tepanje natjerat će ostale goste u plač, ali od muke.

6. Predug govor

Nemoj pričati dulje od pet minuta. Bolje da gosti traže još, nego da traže da prestaneš pričati.

7. Čašica previše

Ako ćete čaša nečega malo opustiti, to je u redu. Ali, ponavljamo - čaša, ne boca.

8. Nemoj pričati o sebi


Razumijemo da ste vas dvije prošle razne pustolovine, ali danas je sve u vezi nje, pa bi bilo dobro prebrojati koliko si puta u govoru navela "ja".