Činjenice koje nisi znala o kondomima

Foto: Shutterstock

NEKI podaci će te šokirati.
 
1. Kondomi nisu zapravo doživjeli svoj redizajn otkad su nastali. Trojan je prvi lateks kondom imao u prodaji 1920. godine, a osim nekih malih promjena, nije se otad previše mijenjao.
 
2. Njihovo postojanje možeš zahvaliti automobilskim gumama, doslovno. Točnije Charlesu Goodyearu, čije su gume dovele do prvog kondoma od gume, davne 1855. godine.
 
3. Oni zapravo ne utječu na to koliko je seks dobar. Jedno je istraživanje dokazalo kako su parovi jednako zadovoljni seksom s kondomom i bez njega. Drugim riječima, "nije mi to to s kondomom" izraz, nema veze s kondomom.
 
4. Žene su te kojima proizvođači kondoma trebaju zahvaliti više od polovice njihove prodaje. Jer su savjesne.
 
5. Bill Gates želi napraviti bolje kondome, od onih koji su nam sad na raspolaganju. Točnije, on i njegova supruga nude 100 tisuća dolara potpore za one koji pokušavaju napraviti njihovu bolju verziju. Šuškalo se i o kondomima s ručkama. Kako, molimo?
 
6. Samo 5 posto muškaraca diljem svijeta nosi kondome, prenosi Cosmopolitan. Ako izostavimo zemlje koje nemaju jednostavan pristup kontracepciji, to je i dalje vrlo niski postotak.
 
7. Postoje 4 različite vrste kondoma: većina ih je napravljena od lateksa, a za sve one koji su alergični, postoje i oni napravljeni od poliuretana, tanke i jake plastike. Ako ste alergični na oboje, onda postoje i oni od poliizoprena, a tu su i oni napravljeni od janjeće kože, odnosno crijeva.