Fashion Week Zagreb zatvorili maštoviti umjetnici Ivana Popović i Mladen Grubić

Foto: Press Foto

SINOĆ je u zagrebačkom Hypo Centru odvila posljednja večer ovosezonskog Fashion Weeka Zagreb.

Ivančica Hrustić

Večer je započela revijom mlade dizajnerice Ivančice Hrustić koja se za svoju ženstvenu kolekciju inspirirala slikom nepoznatog autora. Naglašena ramena, zanimljivi dekoltei te glamurozne dugačke haljine, privukle su pažnju ženskog dijela publike.

Ana Kujundžić

Ana Kujundžić pokazala je nešto sasvim novo. Dizajnerica je naime, mjesecima kupovala muške košulje te cijelu kolekciju bazirala na komadima koje je dobila upravo od tih košulja.

Henrietta Ludgate

Henrietta Ludgate, škotska dizajnerica koja živi u Londonu, predstavila je zanimljivu minimalističku kolekciju prepunu prekrasnih haljina. Jednostavni modeli obogaćeni zanimljivim detaljima pokazali su se kao pun pogodak.

Ivana Popović i Mladen Grubić

Uvijek zanimljiva umjetnica Ivana Popović, ove se sezone udružila s majstorom za izradu nakita - Mladenom Grubićem. Svoju je kolekciju posvetila "klonovima i žrtvama mode", odnosno mladim djevojkama koje slijepo prate trendove te vođena tom pričom, napravila pravi show na pisti Fashion Weeka. Kao što smo već naglasili, dio kolekcije doniran je udruzi Europa Donna u čiji je rad uključena i sama umjetnica.

Tko je ove godine pobijedio na Next Generationu?

Sinoć je  predstavljen novi, treći po redu, pobjednik modnog natječaja Next Generation. To je dizajnerski dvojac kojeg čine Ana-Marija Kralj i Mirjam Krajina, mlade dizajnerice i studentice prve godine Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu!

Osim Ana-Marije i Mirjam, u finalu su se našli još i Marija Nakir te Nevenka Buzov, no stručni žiri najviše se oduševio upravo skicama dizajnerskog dvojca te su djevojke proglašene i ukupnim pobjednikom natječaja Next Generation. Pobjednice su osvojile poklon ček u vrijednosti od 1000 eura za izradu nagrađene kolekcije koja će biti predstavljena na sljedećem FWZ-u u studenom 2013. Osim financijske pomoći za izradu modne kolekcije i njezino prikazivanje na prestižnom modnom događanju Fashion Week Zagreb, pobjednicama Next Generation natječaj će omogućiti i izradu lookbooka s predstavljenim modelima iz nagrađene kolekcije.