Glavom bez obzira: Zbog čega muškarci bježe od dobrih žena?

Foto: Harper's Bazaar

SVAKA od nas je to doživjela barem jednom u životu - trudimo se biti dobre cure, a naš dečko odluči da je možda ipak bolje da provedemo malo vremena izvan veze. Pogledaš li primjere svojih frendica, bit će sasvim lako zaključiti da muškarci često bježe upravo od onih žena uz koje bi trebali ostati i trče ravno u zagrljaj onima koje ih nikako ne zaslužuju. A zašto muškarci bježe od dobrih žena? Možda ovo objasni neke stvari.
 
Boje se da propuštaju nešto
 
Savršena cura je odlična stvar, ali savršena cura može brzo i dosaditi. Muškarcima uvijek treba neki izazov, a ako su jako zadovoljni vlastitom djevojkom, neki od njih će krenuti u krivom smjeru i tražiti komplikacije tamo gdje ih nema.
 
Žele impresionirati frendove
 
Koliko god ovo nezrelo zvučalo, upravo ovaj razlog ostavlja mnoge žene slomljena srca. Muškarac može biti sasvim zadovoljan u vezi, ali ako mu frendovi cijelo vrijeme sugeriraju da mora malo gledati okolo ili da mu još nije vrijeme da se skrasi, nije isključeno da će ih poslušati, čak i ako time radi protiv sebe.
 
Jer ih previše gnjavimo
 
Ovo se ne odnosi samo na žene koje stalno prigovaraju oko sitnica, nego i na činjenicu da od muškaraca uvijek očekujemo najbolje. Očekujemo da će postati bolja osoba, da će se uz nas promijeniti, da će se odreći dijela sebe kako bismo bile sretne… A većini je muškaraca to jako naporno.