Hrvatska plesačica Petra Hajduk nastupa uz Adama Lamberta za promociju singla "Ghost Town"

Foto: Facebook, Screenshot YouTube

OBOŽAVATELJIMA Adama Lamberta možda se učinilo kako vide poznato lice na brojnim nastupima vezanim uz promociju novog singla "Ghost Town".

Adam trenutno putuje po svijetu kako bi predstavio novi singl, a s njim nastupaju dvije zgodne, kratkokose plesačice od kojih je jedna Petra Hajduk, hrvatska plesačica s londonskom adresom.

Simpatična Petra već se pojavila u spotu grupe Franz Ferdinanda "Love Illumination", plesala je uz zgodnu Cheryl Cole na X Factoru, u Causesovom spotu za pjesmu "Teach me how to dance with you" te često nastupa uz brojne britanske pop izvođače.

Ako ovih dana planirate posjetiti London, vidjet ćete je na jumbo plakatima i na autobusima, u reklami za jednan poznati brand namještaja.



Suradnju s Adamom Lambertom ostvarila je zahvaljujući nastupu s Cheryl, gdje je oduševila koreografa koji radi za oba izvođača.

Stupili smo u kontakt sa zgodnom Petrom i doznali sve detalje:

Kako je izgledala audicija?

"Audicija za Adama je bila privatna, a s obzirom da je Brian Friedman koreograf na ovom projektu, dobila sam poziv jer sam već surađivala s njim na nastupu za Cheryl Fernandez-Versini (bivša Cole) u X Factoru. Adam nije bio na audiciji zbog obveza, tako da je morao pogledat snimke koje mu je Brian poslao i tako odlučiti koga će uzeti za nastupe. Prvo su htjeli dečka i curu, ali kad sam kasnije taj dan dobila poziv da sam dobila posao, saznala sam da je odlučio izabrati dvije cure.", rekla nam je Petra.

Jeste li dugo uvježbavali koreografiju?

"Sljedeće jutro smo imali probu s koreografom i asistentom, da bi se navečer po prvi puta našli s Adamom koji je htio dosta promjena u koreografiji pa da smo u ponoć s Brianom u dvorani mijenjali skoro cijeli nastup. Nakon samo jedne probe uslijedili su nastupi u Amsterdamu i Helsinkiju. Bilo je dosta naporno jer smo imali 3 leta u 3 dana i sve je bilo po rasporedu, tako da nismo imali vremena za ništa drugo osim uvježbavanja koreografije non stop!"

Kako je nastupati s Adamom?

"Tretman koji smo imali kao plesači je bio najbolji koji sam ikad doživjela. Obično su plesači u drugom planu, i odvojeni od izvođača te moraju tražiti određene stvari, ali gdje god smo putovali, uvijek smo bili s Adamom i cijeli tim je uvijek osigurao samo najbolje za nas. Adam je odličan pjevač i jako draga osoba. Kad si s njime, zagarantiran ti je smijeh, jer uvijek ima smiješne anegdote. Zna što želi pa je već i prije nastupa znao pitati možemo li promijeniti specifične detalje u koreografiji i imati tamniji ruž za nastupe, a donio je i zadnju odluku oko kostima... Ono što me je najviše začudilo je to da se uvijek sam pobrine oko svoje šminke i frizure.



Kakvi su Adamovi obožavatelji?

"Bilo je zanimljivo doživjeti odnos između njega  i njegovih fanova. Iako je otvoreno gay, ima na tisuće ženskih fanova. Čim smo sletjeli u Amsterdam i Helsinki, fanovi su ga čekali na aerodromu kako bi ulovili selfie s njim ili mu dali pisma i poklone."

Koji ti je nastup s Adamom bio najdraži?


"Nakon nastupa za TV u Amsterdamu i Live Aid nastupa na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju, Adam je otišao u Njemačku na intervjue pa smo zajedno daljnje nastupe nastavili u Londonu. Prvi je bio Love Live za internet koji smo snimili na odličnoj lokaciji, u napuštenoj zgradi koja je pridonijela mračnoj atmosferi kao u njegovom spotu za Ghost Town. Nakon sto smo završili snimanje morali smo odmah sjesti u auto da odemo na scensku probu za One For The Boys, charity event koji svake godine vodi Samuel L Jackson. To mi je bio najdraži nastup od Ghost Town promo turneje, jer je bio nevjerojatan osjećaj nastupati pred toliko poznatih ličnosti kao što su Lewis Hamilton, David Gandy, John Newman, Stanley Tucci, Alice Cooper..."



Možeš li istaknuti neku simpatičnu celebrity zgodu s ovih nastupa?
 
"Pomalo smiješan, ali simpatičan događaj je bio nastup Sie. Otpjevala je Chandelier nakon čega je započela Elastic Heart, ali je morala zaustaviti muziku jer je zaboravila riječi pjesme. Ispričala se publici za svoj jet-lag i pitala da li itko zna riječi. Iako je bila nezgodna situacija, Sia je bila jako simpatična tražeći u publici nekoga tko zna pjesmu. Srećom netko je doviknuo riječi s kojima Elastic Heart započinje, nakon čega je Sia uzviknula da se sad sjeća, zahvalila se, i otpjevala cijelu pjesmu."