Kako produljiti vijek "lažnom tenu"

SOLARIJI nisu zdravi za našu kožu, a isto vrijedi i za prženje na suncu, pa se za preplanuli ten već nekoliko godina preporučuju isključivo sredstva za samotamnjenje, no postoji jedan veliki problem - za razliku od druga dva načina tamnjenja, "lažni ten" odlazi isto tako brzo kao što je i došao.

Ipak, postoji nekoliko načina da produljiš vijek svog "lažnog tena" bez nezgodnih mrlja i puno muke. Prouči naše savjete:

1. Nježan piling


Kožu na koju si nanijela kremu za samotamnjenje nemoj tretirati grubim pilinzima. Ravnomjerno nanesi piling sa sitnim granulama na kožu te prijeđi cijelo tijelo bez nepotrebnog trljanja kako bi boja ostala ravnomjerna i "na mjestu".

2. Pazi na isušivanje


Boja će dulje trajati na koži koja nije dehidrirana i isušena, pa umjesto klasičnih losiona prijeđi na ulja za tijelo. Osim što ćeš produljiti vijek svojoj "lažnoj boji" tvoja će koža biti nevjerojatno glatka i meka.

3. Nanesi još jedan sloj

Kako bi produljila svoj preplanuli look, poželjno je nanijeti još jedan lagani sloj kreme za samotamnjenje dva do tri dana nakon prvog nanošenja. Novi sloj kreme za samotamnjenje nanesi tek nakon što si napravila lagani piling i namazala tijelo hidratantnim losionom.

4. Dobro umasiraj proizvod

Profesionalni vizažisti preparate za samotamnjenje utrljavaju make up spužvicama, pa i ti iskoristi ovaj profi trik. Boja će biti ravnomjerno nanesena, a rezultat vrhunski.