Može li se vagina doista suziti zbog nedostatka seksa?

Foto: Shutterstock

SUŠNA razdoblja događaju se i najboljima.

Vrlo vjerojatna si već čula onu kako žene kojima takva razdoblja traju malo duže, imaju i užu vaginu. Jednako tako, žene koje s tim nemaju problema su šire. No, stručnjaci tvrde kako u tome nema baš nikakve istine.
 
Razlog zašto možeš odahnuti jest činjenica da su mišići vagine elastični. Oni se rastežu te vraćaju u svoju normalnu formu. No, postoje 2 slučaja u životu, kada vagina mijenja oblik i veličinu na duže vrijeme.
 
Prvi je nakon poroda. Neka su istraživanja pokazala da je za to potrebno i do 6 mjeseci, no opet, vraćaju se u početni oblik. Drugi je kako starimo. "Kako žene stare, tako se smanjuje njihova razina hormona, što znači da vaginalni zidovi postaju sve tanji i sve manje elastični. Dobra je vijest da ton mišića mogu poboljšati Kegelove vježbe, bez obzira na dob", prenosi Women's Health.
 
Prema tome, ako ti se sljedeći put učini da je tvoja vagina uža nego inače, to nije zbog suše. "To je vjerojatno zbog toga što ste niste pravilno uzbudili i treba vam još malo predigre", zaključili su stručnjaci.