Obavezno pogledati: 3D video prikazuje kako zaista izgleda stopalo žene koja često nosi štikle!

Foto: Screenshot YouTube

ŽENE oduvijek luduju za cipelama s visokim potpeticama. One nas čine vitkijima, elegantnijima i ženstvenijima, a u naš život unose i dozu glamura.

Ipak, taj dobar osjećaj dolazi i s cijenom koju plaća naša kralježnica, ali i naša stopala! Nedavno istraživanje pokazalo je kako će žene koje preferiraju udobne mokasine, balerinke i slične niske cipele, starost dočekati s lijepim stopalima, dok će žene koje obožavaju štikle, u starosti imati potpuno deformirana i neatraktivna stopala.

Znanstvenici iz "North London's Royal National Orthopedic Hospitala" čak su se potrudili složiti 3D video kako bi ženama koje stalno nose štikle pokazali koliko je to nezdravo.

Ovi znanstvenici prikupili su stotine 2D rentgenskih fotografija kako bi, zahvaljujući 3D skeneru, dobili stvaran prikaz prosječnog stopala koje je često izloženo štiklama, prenosi Styleite.

Kirurg ortopedije Andy Goldberg objašnjava: "Kad stojite na potpeticama, sva vaša težina oslanja se na dvije male kosti koje se nalaze ispod palca, što očito može izazvati probleme."

Video također prikazuje kako se, zbog nošenja cipela s visokim potpeticama, prsti svijaju prema dolje, što može uzrokovati trajnu deformaciju te oblik "kandže", ali i ozbiljne te dugotrajne bolove.

Nosite li često štikle, obavezno pogledajte ovaj video!