Ovo je riječ koju bi trebala izbjegavati u svojoj vezi

Foto: Screenshot Youtube

POSTOJE mnoge riječi koje ne bi trebala izgovarati u vezi, no mi se smo danas fokusirale samo na jednu.

A to je riječ "trebao".
 
"Trebao bi mi češće pomagati po kući." "Trebali bi češće izlaziti." "Trebali bi se češće seksati." Čak i u konstruktivnom smislu, u kojem je cilj poboljšati vaš odnos, ova riječ zvuči kao zapovijed. Drugim riječima, u gotovo svim situacijama, ta riječ za partnera može imati simbol neuspjeha.
 
Upravo s takvim riječima, koje stvaraju osjećaj naređivanja i koje ostavljaju dojam kao da su upućene protiv partnera, započinju problemi. "Trebao" zapravo stvara osjećaj kao da on nije dovoljno dobar za tebe.
 
"Izbjegavajte riječi kojim ćete postići da se vaš partner osjeća nedovoljno dobro i manje vrijedno. Tako nećete ništa postići. Umjesto toga, poigrajte se riječima: recite ono što iskreno mislite, ali to izgovorite na pozitivan i djelotvoran način", otkrivaju stručnjaci.
 
Upravo zato, možda bi trebala razmisliti o tome da tu nespretnu riječ zamijeniš nekom drugom ili drugima: tako ćeš i dalje prenijeti željenu poruku, ali nećeš mu ostaviti tako loš osjećaj. Pokušaj sa "mogao bi me češće nazvati" ili "voljela bih kada bi malo više izlazili". 
 
Osjetiš razliku?