Pet stvari koje te sprječavaju da svoje potencijale iskoristiš onako kako treba

Foto: Vogue

POSTIZANJE zadanih ciljeva zahtjeva od tebe da se ponašaš na određeni način.

Uspjeh je teško postići, ali je on moguć. Ono što je potrebno jest uložiti dovoljno truda. Koje su to stvari kojime sprječavaš iskorištavanje svojih potencijala?

1. Pritisak
 
Nemoj raditi i biti ono što drugi žele da radiš, odnosno budeš. Završiš li u poslu koji ne voliš, to će se itekako vidjeti i negativno utjecati na tebe i druge oko tebe.
 
2. Odgađanje
 
Odgađanjem posla, bit ćeš prisiljena zadatke rješavati na brzinu,a tako je i veća šansa za pogreškom. Najbolji radovi nastaju onda kad se tvorci ne žure završiti ih čim prije.
 
3. Nedostatak motivacije
 
Ništa se neće obaviti onda kad se osjećaš lijeno. Skoncentriraj se na svoje prioritete i ostvarivanje istih. Za svaki se napredak ili dovršeni zadatak nagradi nečime i problema s motivacijom više neće biti.
 
4. Nedostatak vremena
 
Moraš pronaći način kako da organiziraš svoje vrijeme. Ne možeš ostvariti svoje ciljeve, ako nemaš dovoljno vremena za rad na njima. Jedini način da ispuniš svoje potencijale je dajući sebi dovoljno vremena za rad na tome. 
 
5. Previše razmišljaš
 
Kada o nečem preduboko razmišljamo, s time uglavnom počinjemo imati problema, jer nam se tada posao čini složenijim nego što doista je.