Polugoli frajeri Tonija Rice šokirali publiku na posljednoj večeri ovosezonskog Fashion Weeka Zagreb

Foto: Tomislav Smoljanović

OVOSEZONSKI Fashion Week Zagreb jučer je zatvorio svoja vrata. Za posebnu posljednju večer pobrinuli su se Vjera Viličnik, Artiđana te Kristina Fazinić s divnim torbicama, brand Hemyca, Marija Cvitanović te Toni Rico koji je, već po pravilu, izveo performans za pamćenje.

Vjera Viličnik sinoć se po prvi puta predstavila hrvatskoj publici, i to s lepršavom proljetno/ljetnom kolekcijom za koju su materijali stigli iz Italije, Kine i Engleske. Izrazito ženstveni modeli sašiveni su u Londonu, a ženski dio publike posebno su razveselile damske haljinice, idealne za dnevne i večernje prigode.

Atelje Artiđana, iza kojeg stoji dizajnerica Ana Ćavar predstavio je odličnu kolekciju koja na klasične ženske komade poput suknji i haljina, baca novo svijetlo. Ultra zanimljivu kolekciju odlično su upotpunile krasne torbice Bags by Kristina pod imenom "Moj Škoj".

Marija Cvitanović po prvi je puta stupila na pistu Fashion Weeka Zagreb te predstavila kolekciju koja kvalitetom i dizajnom uvelike odskače od njezinih dosadašnjih radova. Brand MARKA tako je sinoć pokazao kolekciju za koju su Mariju inspirirale sestre Vlatka i Zrinka. Koristeći se patentnim zatvaračima, Marija je osmislila praktične haljine koje se u nekoliko poteza mogu pretvoriti u neodoljiv kostim, pelerinu, prsluk, jaknu, kaput ili suknju. Ženstveno i elegantno.

Londonski brand Hemyca večer je upotpunio sjajnom kolekcijom u kojoj se nalaze samo 4 boje: porculanski bijela, stakleno plava, pergamentno smeđa i crna. Seksi, odvažna i zavodljiva, Hemyca žena ne boji se istaknuti figuru i čak i u dnevnim prigodama pokazati punu ljepotu ženskog tijela, na ukusan i odmjeren način. Nama se posebno sviđaju odlične kratke, poluprozirne jaknice.

Toni Rico izveo je još jedan performans, u kojem je u centru pažnje bio - nakurnjak! Svoju viziju tog dijela hrvatske kulturne i narodne baštine, Rico je izložio u Galeriji Karas prije tjedan dana, a sinoć su odjeveni samo u taj "komad" pistom prošetali Ricovi zgodni modeli.

U pauzi između revija, voditeljica Iva Šulentić u ime je stručnog žirija u sastavu: prof. Nina Režek Wilson, prof. Branka Atletić i Sarah Josipović, direktorica Fashion Weeka Zagreb, proglasila pobjednicu natječaja Next Generation - Saru Lončarić koja je dobila stipendiju u vrijednosti od 1.000 eura i besplatno sudjelovanje sa samostalnom revijom na slijedećem Fashion Weeku od 8. do 10. svibnja.