Ponovimo gradivo: Zdrave navike koje jamče dobru liniju

ODRŽAVANJE vitke linije i nije tako teško ako stekneš dobre navike. Sokove zamijeni vodom, deserte voćem, a u prehranu unesi više proteina i povrća, a manje ugljikohidrata. Vidiš, ne čini se tako teško, još samo trebaš od toga stvoriti svoje zdrave navike.

Voda

Nakon buđenja, i prije svakog obroka važno je popiti veliku čašu vode. To će ubrzati tvoj metabolizam te dati osjećaj sitosti. I naravno, ne zaboravi na unos vode općenito, svaki dan je potrebno barem 2 litre vode za zdravlje organizma.

Pravi doručak

Doručak je i dalje najvažniji obrok dana. Ukoliko ga preskačemo, naše tijelo zadržava masti i metabolizam se usporava. Složeni ugljikohidrati, žitarice, jogurt i voće su odličan izbor za prvi obrok u danu.

Proteini

Kad jedemo proteine, duže smo siti, a oni pomažu u sagorijevanju masti. Piletinu, puretinu, ribu i junetinu obavezno uvrsti u svoj jelovnik.

Dan bez mesa

Bilo bi dobro naviknuti se na rutinu da jedan dan u tjednu prođe bez mesa na meniju. Njega zamijeni biljnim izvorima proteina poput graha i leće.

Povrće

Osim što je zdravo, kada je povrće u pitanju, ne moraš brojati kalorije. Jedi ga stalno i koliko god želiš. Isprobaj i nove načine pripreme povrća.