Rudolph Van Veen otkriva za Index Rouge: Volio bih napraviti Paprenjake i Mađarice u svojoj emisiji!

Foto: Press Foto

POPULARNI TV chef Rudolph Van Veen nedavno je posjetio Zagreb te Zagrepčane oduševio svojim receptima, ali i jednostavnošću i zaraznom energijom.

Index Rouge popričao je sa slavnim Nizozemcem te otkrio kako mu se svidio Zagreb, što ga je posebno oduševilo te kako održava vitku figuru!

1. Rudolphe, recite nam, kako vam se svidio Zagreb? Jeste li prvi puta posjetili Hrvatsku?

Jako sam sretan što sam uspio posjetiti Zagreb po prvi puta. Oduševio me entuzijazam kojim su me Hrvati dočekali!

2. Jeste li uspjeli "pokupiti" neke hrvatske recepte za vrijeme svog boravka u Zagrebu? U vašoj emisiji gledali smo kako pripremate slovenski kolač, možemo li očekivati i hrvatske recepte?

Nažalost, moj posjet Zagrebu bio je kratak, no stigao sam isprobati neka hrvatska jela i kušati fantastični sir s Paga, ćevapčiće, i jedno od najboljih maslinovih ulja koje sam ikad probao! Zapamtio sam i ime prekrasnog kolača Mađarica i začinjenih kolačića Paprenjaka. To bi bili krasni recepti za emisiju "Rudolph's Bakery".

3. Kuhate od malih nogu. Sjećate li se prvog jela koje ste samostalno pripremili?


Moj prvi kulinarski eksperiment bile su palačinke. Slojevi palačinki s džemom od jagoda s preljevom od vanilije. Imao sam 8 godina kad sam to napravio po prvi puta, a to jelo još znam raditi, pogotovo za klince.

4. Obožavamo vaše recepte za kolače! Kad ste odlučili da se želite fokusirati na deserte?

Isprva sam učio za konobara i chefa. Tada sam počeo raditi u kuhinji u Švicarskoj i otkrio kako deserti i peciva mogu biti izuzetno zanimljivi.

5. Koji je vaš omiljeni kolač? Koje jelo najviše volite raditi?


Oh...nemoguće je izabrati! Obožavam sve vrste cheesecakea, torte od mrkve i kombinaciju čokolade s mekom karamelom. Prije svega, ja volim udovoljavati drugima. To znači da volim spremati što god ljude čini sretnima.

6. Kuhate li svaki dan i kod kuće ili to prepuštate partnerici?


Kuhanje i pečenje su moji najdraži hobiji pa to obožavam raditi i kod kuće. No, ponekad je lijepo i kad mi partnerica skuha neko iznenađenje.

7. Cijelo ste vrijeme okruženi hranom i divnim specijalitetima, no vaša figura je besprijekorna. Kako održavate vitku figuru?

Hahaha, možda nije tako besprijekorna? No osjećam se fit, i to je najvažnije. Nemam tajnu, mislim da je stvar u kontroli porcija. Obožavam slatko, no jedem samo jedan kolač na dan - ne više. Također pokušavam jesti puno povrća i ribe.

8. Postoje li neki sastojci koje nikad ne biste koristili u svojim jelima?

Ne koristim umjetna bojila za hranu. Jednostavno mislim da hrana nikad ne bi trebala biti obojena samo zbog vizualnog doživljaja. Hranu treba prezentirati na prirodan način.

9. Otkrijte nam svoj omiljeni recept za vikend - ručak!

Filet od pilećih prsa s krumpirima i curryjem! Ovdje je recept, pokušajte ga napraviti sami!