Samo za najhrabrije: Uskoro će se novac moći slati i preko Facebooka

Foto: Shutterstock

BAŠ nas zanima što je sljedeće.

Facebook uvodi novu opciju, a ovoga puta ona je vezana uz novac. Vjerovala ili ne, unutar idućih nekoliko mjeseci trebala bi se razviti aplikacija, koja će korisnicima omogućiti da jedni drugima šalju novac upravo putem Facebook Messengera i to bez dodatne naknade.
 
Korisnici će samo trebati kliknuti na oznaku "$", koja se pojavljuje u Messengeru, a zatim upisati iznos koji žele uplatiti drugom korisniku. Novac se šalje odmah, no iz Facebooka upozoravaju kako može proći i nekoliko dana dok iznos ne sjedne na račun.
 
Iako se ističe kako je Facebook itekako pouzdan po pitanju novca, još od davne 2007. godine, svi zainteresirani za ovu opciju, moći će se dodatno osigurati na svom Facebook Messengeru, npr. 4-znamenkastim PIN-om ili pomoću Touch ID-a.
 
"Sustav plaćanja odvojen je od ostalih dijelova Facebook mreže i dobit će posebnu kontrolu i nadzor. Formirat će se i poseban tim za borbu protiv prijevara, koji će nadzirati sve sumnjive aktivnosti, kako bi svi nalozi bili sigurni", prenosi Mashable.
 
Iz Facebooka također ističu kako im cilj nije zarada, već da je to samo solucija za rješavanje problema, kako za uplaćivanje novca ljudi ne bi morali koristiti druge platforme, kao sada.
 
Pa tko se ne boji...