Savjet okulista: Ne stavljajte olovku za oči u unutarnji dio kapka!

OBRUBLJIVANJE oka crnom olovkom za oči jedan je od najpoznatijih make up lookova koji se počeo koristiti šezdesetih godina te izdržao sve do današnjeg dana.

Koristile su ga hipi cure sedamdesetih, punkerice osamdesetih, šminkerice i darkerice devedesetih, a i dan danas naći ćemo ga u make up rutini većine mladih cura. Ipak, obrubljivanje cijelog oka olovkom može biti opasno za zdravlje naših očiju, upozoravaju stručnjaci.

Kako navodi specijalistkinja Dr. Susan Resnick, koja savjetuje čitateljice portala Glamour, najopasnije je nanositi olovku u unutarnji dio kapka, uz sam rub trepavica. Taj dio oka zadužen je kako bi osigurao vlagu i spriječio isušivanje pa ga se nikako ne smije "začepiti". Isto tako, nanošenjem olovke u neposrednoj blizini oka povećavamo opasnost od zaraze različitim bakterijama.

Prije nanošenja dobro je našiljiti olovku, kako bi u šminkanje krenuli sa "novom, čistom površinom", kaže doktorica, a bolje je koristiti sjenila u prahu, jer kremasta privlače više bakterija.

Isto tako, Susan savjetuje djevojke koje nose kontaktne leće da posebno pripaze pri izboru make up-a. "Važno je izabrati make up koji nije napravljen na uljnoj bazi", kaže.