Sjajni nos i čelo? Izađi na kraj s T-zonom uz naših nekoliko savjeta!

Foto: Shutterstock

MJEŠOVITA koža najčešći je tip kože, no mnoge je žene potpuno krivo tretiraju. Zbog dehidriranih obraza često same sebi "dijagnosticiraju" suhu kožu te zatim teškim kremama i krivim preparatima pogoršavaju stanje svoje T-Zone.

Imaš li i ti problema sa sjajnom T-zonom koja probija kroz puder samo nekoliko sati nakon nanošenja šminke, poslušaj savjete.

1. Tretiraj T-zonu zasebno

Imaš li problema s masnom bradom, nosom i čelom - nabavi proizvode za matiranje, no nanosi ih samo na to područje jer bi mogli isušiti obraze.

2. Kombiniraj pudere

Ista stvar je i s puderima - imaš li mješovitu kožu, slobodno ih kombiniraj. Na obraze nanesi kremastije varijante, a na nos, čelo i bradu one koji daju mat efekt. Naravno, samo pripazi da se boje i teksture savršeno stope kako bi prijelazi bili nezamjetni.

3. Nabavi blotere za upijanje masnoća

Papirići za upijanje masnoće nešto su što bi svaka žena s masnom T -zonom trebala uvijek imati uz sebe. Spasit će te od neugodnih situacija, a šminku održati netaknutom.

4. Odaberi lagane, hidratantne kreme

Tvojoj koži potrebna je vlaga pa koristi isključivo hidratantne kreme. S obzirom na tvoju kombiniranu kožu, kreme za suhu kožu mogle bi začepiti tvoje pore i pogoršati stanje T-zone, dok bi kreme za masnu kožu mogle isušiti obraze i uzrokovati njihovo perutanje. Drži se hidratantnih krema, a T-zonu njeguj losionima i proizvodima za čišćenje lica.