Subotnja kavica s Kristinom Burjom: O modi, trapericama i uzbudljivim iznenađenjima...

Foto: Maja Brčić,  Facebook, Ilustracija Index

SIMPATIČNA hrvatska dizajnerica Kristina Burja ovih je dana u sva u poslu! Obavlja poslove vezane uz atelje, narudžbe za božićnu kolekciju se gomilaju, a njezin novi "modni fokus" - traperice i kožne hlače izazivaju veliko zanimanje ženskog dijela publike.

Kristina je odvojila nekoliko trenutaka kako bi s nama pročavrljala i čitateljicama Index Rougea otkrila što donosi mini božićna kolekcija, koje traperice najradije nosi te koji su njezini planovi za budućnost. Evo što smo doznali...

1. Što nas novo očekuje iz kreativne radionice Krie?

Ovo je vrijeme kada svi dizajneri imaju puno posla. Osim što sam u ateljeu okupirana Krie jeans kolekcijom, koja je odlično prihvaćena i jako tražena, božićna kolekcija haljina trenutno je moj prioritet. Ovo je vrijeme kada žene žele blistati, biti zavodljive u crvenom i intrigirati raznim detaljima. Sve te želje ukomponirala sam u svoj dizajn, malo začinila i napravila mini kolekciju koju ću predstaviti medijima i mojim klijentima 10. prosinca, u Krie showroomu, u sklopu Re:design eventa. Inače, Re:design je projekt u kojem sudjelujem, a kojem je cilj kreirati kompletan styling mlade moderne žene za bilo koju priliku.

2. Zašto si se u posljednje vrijeme fokusirala na hlače? Je li to tvoj omiljeni odjevni komad?

Hlače su jedan od najnosivijih i najzahtjevnijih odjevnih predmeta i kao takve su mi veliki izazov. Sigurno ste se puno puta razočarali u trgovini dok ste isprobavali hlače koje su vam se dopale ali vam nisu pristajale. Dala sam si truda, godinama istraživala i sada tvrdim, što se tiče konstrukcije i dizajna, uspjelo mi je stvoriti one koje pristaju svima!

3. Kakav kroj traperica osobno najviše voliš?

Volim klasičan kroj, ravne nogavice koje najbolje izdužuju noge i malo dubljeg sjedala. Takve hlače su vječne i meni omiljene.

4. Što žene mogu očekivati od traperica Krie?


Prateći potražnju na tržištu shvatila sam da se sve više traže hlače koje nemaju izuzetno niski struk i koje su klasičnijih nogavica. Također su u ponudi i uski skinny modeli koji su isto jako traženi i prate modne trendove. Jedna od manjkavosti traper hlača danas na tržištu je što se rade od tkanine s prevelikim postotkom elastina, čija je optimalna vrijednost u sastavu max 2 posto. Kad tkanina ima više od tog postotka, hlače se previše rastežu i ne stoje adekvatno, a to je slučaj s cjelokupnom azijskom produkcijom, kako osnovne tkanine tako i gotovog proizvoda. Krie hlače osim što dobro stoje i kvalitetom su pandan svakom ozbiljnom jeans brandu. Personalizirane su našim logom koji je sam po sebi vrlo poseban te se pokazao kao jedan od najzanimljivijih detalja.

5. Što nam pripremaš sljedeće? Koji su planovi za bližu budućnost?

Osim predstavljanja mini kolekcije haljina u prosincu, već sam u velikim pripremama predstojeće kolekcije koju ću predstaviti na proljeće. Ja nikada ne mirujem, volim taj kreativan kaos u kojem živim i radim, a najveća mi je nagrada vidjeti zadovoljne žene u Krie kreacijama!

P.S. Fotke sa snimanja kampanje za traperice Krie, pogledajte u galeriji!