Telefonski pozivi i društvene mreže: Kako održati prijateljstvo na daljinu

FAKULTET, ljubav i posao najčešći su razlozi zbog kojih mijenjamo mjesto boravišta i zbog kojih više nismo u mogućnosti viđati se s našim frendovima onda kad mi to poželimo. Iako postoji mnogo načina za komunikaciju, lako je osjećati emotivnu udaljenost nakon što se komunikacija svede na dopisivanje preko Facebook zida. Ali daljina zapravo ne bi trebala predstavljati problem, pogotovo ako se zauzme drugačiji pristup.

Česti telefonski pozivi

Ova se metoda čini kao očiti izbor, no kad obitelji, kolegama i novim prijateljima posvetimo dobar dio vremena, gotovo nam se nemogućim čini provoditi još dodatne sate na čavrljanje sa "starim" frendovima. Zbog takvih bi stvari bilo dobro unaprijed odrediti kojim ćete se točno danima čuti ili čak i vidjeti preko Skypea, koji je odličan čak i za grupne chatove.

Koristite se društvenim mrežama

Naravno, nekome poželjeti sretan rođendan samo preko Facebook zida nije u redu. U takvim bi slučajevima bilo prikladnije nazvati ili poslati čestitku. Ali nemoj se osjećati krivom ako "uhodiš" svoje frendove na taj način jer ćeš uvijek biti u toku pa nećeš morati postavljati pitanja poput "Što ima novog kod tebe?".

Planirajte sastanak uživo

Bilo da se radi o povratku kući, zajedničkom odlasku na more ili festival, sa svojim bi se frendovima trebala vidjeti uživo barem dva puta godišnje. S obzirom na to da nemamo svi dovoljno sredstava za luksuzna putovanja, manja ušteđevina sa strane bit će dovoljna da se pokriju osnovni troškovi. Iako se radi o izdatku bez kojeg se zapravo i može, uzmi u obzir da su u pitanju prijatelji i činjenicu da takav trošak nemaš svaki dan već jednom ili dva puta godišnje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.