Udebljala si se? Prevari dečka!

Foto: Glamour

DOK se većina normalnih žena bori protiv viška kilograma na uobičajene načine, neke su prešle na novi režim mršavljenja. Nije riječ o teretani, nije riječ o magičnoj čokoladi koja topi masnoće, riječ je o dobroj, staroj - prevari.

Ako je vjerovati novoj anketi stranice UndercoverLovers.com, prevara je idealan način za mršavljenje. Muškarci koji su varali izgubili su oko 3 kilograma, a žene čak oko 5. Ovo je odličan pokazatelj toga što prevara zapravo radi našim tijelima. Stručnjaci kažu kako su stres i uzbuđenje glavni krivci za gubitak kilograma.

Proizvodimo adrenalin i hormon stresa kortizol, povećava nam se broj otkucaja srca, brže dišemo, diže nam se tlak, a raste i razina serotonina. Sve ovo može sagorijevati kalorije, tvrdi Craig Jackson, profesor psihologije na Sveučilištu u Birmingham city-u.

Uz sve ovo, sama činjenica da imamo novog ljubavnika može nas natjerati da počnemo paziti na to što jedemo, jer želimo da nas vidi u ljepšem izdanju.

Ipak, postoji i loša strana priče: Muškarci koji varaju žene  izloženiji su infarktu, što nekako vraća stvari u perspektivu.