Vrijeme za prekid? Nekoliko znakova da je pravi trenutak da ga ostaviš!

Foto: Marks & Spencer

PREKINUTI vezu nikada nije jednostavno. Ako nije toliko kritično da se to podrazumijeva, većina će žena radije ostati u "sigurnoj" vezi nego se vratiti na tržište i krenuti ispočetka. Prekid zahtjeva hrabrost, a ona najčešće dolazi nakon što spoznamo da je stvarno vrijeme da krenemo dalje. Ako nisi sigurna, ovo su znakovi da bi možda bilo pametno skupiti tu hrabrost.
 
Sviđa ti se (samo) njegov potencijal
 
Kada ti se na početku veze sviđa nečiji potencijal, to je dobar znak. Ako ste u vezi već nekoliko godina, a tebi se još uvijek ne sviđa tvoj dečko, nego osoba koja bi on mogao postati, možda je vrijeme da razmisliš ima li potencijala da stvarno postane ta osoba. Jedno je raditi na nekome i truditi se, a sasvim drugo smišljati isprike zbog čega je dobro da izdržite još samo malo.
 
Nisi svoja
 
Na početku svi malo preuveličavamo svoje vrline, a skrivamo mane, ali s vremenom se možemo dovoljno opustiti i pokazati tko smo. Ako si u vezi s tipom od kojeg moraš skrivati dijelove sebe, definitivno si u krivoj vezi.
 
Zavaravaš se
 
Za svaku njegovu manu pronalaziš ispriku? Nije loše gledati svjetlu stranu, ali sve ima granicu. Ako svjesno tražiš ispriku za svaku njegovu grešku pod izlikom "pa nije to tako loše, moglo je i gore", njemu činiš veliku uslugu, ali sebi nikakvu.
 
Strah te nove veze
 
Ako ti je jedino obrazloženje zašto ste još zajedno činjenica da se bojiš novog upoznavanja i kretanja ispočetka, definitivno nisi u dobroj vezi. Bolje je biti solo neko vrijeme, nego ostati u lošoj vezi samo zato što se bojiš nečeg novog.