Za ljepši radni tjedan: Tri kratka trenutka za opuštanje

SVI mi svaki tjedan žarko iščekujemo petak - početak vikenda i kraj radnog, stresnog tjedna, naše je omiljeno vrijeme za opuštanje i relaksiranje. No, dok čekaš da tjedan prođe i vikend da dođe, zašto ne bi isprobala ove jednostavne savjete i pokušala se opustiti i usred tjedna?

Za dobro jutro

Probudila si se, ne da ti se ustati iz kreveta, ali moraš na posao? Posegni za svojim nožnim prstima i istegni se - istezanjem opuštaš mišiće i poboljšavaš cirkulaciju. Prije jutarnjeg tuširanja, u obje nosnice nanesi male kapljice eukaliptusovog ulja: isparavanje tijekom tuširanja će ti stvoriti aromu koja će ti dati dovoljno energije za ostatak dana. Kada nanosiš dnevnu kremu ili neki drugi preparat na lice, nemoj zaboraviti primijeniti pritisak duž kosti na kojoj su obrve i sljepoočnice te ispod jagodičnih kostiju - na taj način ćeš eliminirati jutarnju podbuhlost.

Pauza prije napornog zadatka

Prije nego što uroniš u hrpu papirologije ili izvršiš vrlo zahtjevan zadatak, uzmi pauzu od 5 minuta. Sjedeći za svojim radnim stolom, posegni za svojim gležnjevima i pet puta duboko udahni - povećani protok krvi u mozak dat će ti potrebnu energiju i dovoljno kisika za nastavak rada. Još jedna odlična ideja koja će te nakratko opustiti - pošpricaj si lice sa osvježivačem lica (izbjegavaj obične vodene sprejeve i one koji u sebi imaju alkohola te nastoj koristiti one osvježivače s aloe verom).

Pobijedi poslijepodnevnu iscrpljenost

Umjesto da posegneš za čokoladicom ili slatkišem, radije se počasti kratkom masažom. Dovoljno ti je malo losiona ili ulja s mirisom citrusa ili peperminta - studije pokazuju da miris citrusa može izazvati sretno raspoloženje, a miris peperminta može poboljšati budnost i pamćenje - te ih nanesi na svoje uške, odozdo prema gore. Masiranjem ušiju pomažeš otpuštanju endorfina u svom tijelu - na taj način omogućavaš samoj sebi da se osjećaš odmornije i revitalizirajuće.