Britanski Vogue potresa veliki skandal: Hoće li uspjeti ušutkati bivšu modnu urednicu?

Foto: REX

PRATITE li modni svijet sa zanimanjem, vjerujemo da znate tko je Lucinda Chambers.
 
Radi se o ženi koja je za britanski Vogue radila punih 36 godina, od čega je 25 provela kao urednica mode. No nakon što je nedavno na mjesto glavnog urednika stigao Edward Enninful, dotičnoj je uručen otkaz.
 
 
No vratimo se kratko na početak. Mjesto glavne urednice britanskog izdanja Modne biblije donedavno je bilo u rukama Alexandre Shulman. Ona je na toj poziciji provela čak četvrt stoljeća, a odluku o odlasku s tog mjesta donijela je još prošle godine. 
 
 
Ubrzo, točnije u travnju ove godine, otkriveno je kako na njezino mjesto stiže muškarac, i to ne bilo koji nego utjecajni stilist i urednik, ali i faca u glazbenom svijetu, s brojnim poznanstvima te velikom željom za uspjehom, Edward Enninful. Iako će on svoju novu ulogu službeno preuzeti 1. kolovoza i dotad će surađivati s bivšom urednicom, već je donio neke odluke koje bi mu mogle stvoriti određene probleme, a među njima je i Lucindin otkaz.
 
 
"Prije mjesec i pol otpuštena sam iz Voguea. Za to im je trebalo 3 minute, a nitko u zgradi nije znao što se događa, čak ni moj urednik, moj tim niti služba za ljudske resurse. Nitko nije znao osim čovjeka koji mi je dao otkaz. Radi se o novom uredniku Edwardu Enninfulu", otkrila je u jednom nedavnom intervjuu ogorčena Lucinda, no članak je ubrzo uklonjen s te stranice na zahtjev odvjetničkog tima Voguea te se pretpostavlja kako će dotična morati na sud zbog iznošenja podataka.
 
PR tim britanskog Voguea kratko je komentirao kako je uobičajeno da novi urednik napravi neke promjene i kako se sve odluke donose uz suglasnost cijelog tima.
 
 
No Lucinda se nije dala smesti pa je bacila drvlje i kamenje na modnu industriju, preciznije na spomenuti časopis. "Postoji samo nekoliko modnih časopisa koji osnažuju žene. Većina ih čini anksioznim, nameću im što bi trebale kupovati i sude ljude isključivo prema onome što imaju na sebi. Istina je da Vogue nisam čitala godinama", iskreno je priznala Lucinda u intervjuu za prilično mali časopis "Vestoj" iz Londona koji je kritički nastrojen prema modnoj industriji.
 
 
Lucinda je progovorila i o tome kako se na dizajnere vrši pritisak da izbacuju suludi broj kolekcija tijekom godine pa nije ni čudo da je stala na žulj Edwardu i ostatku Vogue tima. Oni su pokazali kako im pritisci nisu strani čim su zatražili da se sporni intervju ukloni.
 
No njezina priča se proširila modnim svijetom, iako to neki nisu htjeli...