Devet pogrešaka s kosom koje ne želite napraviti na vlastitom vjenčanju

Foto: Instagram

VJERUJEMO kako ćete frizuru za najposebniji dan u životu isplanirati na vrijeme, no ipak postoje neke pogreške koje vam se mogu dogoditi, ako sve nije dobro isplanirano. U nastavku donosimo nekoliko savjeta za izbjegavanje dodatnog stresa:
 
Ne radite prevelike promjene na kosi uoči vjenčanja
 
Trendovi dolaze i prolaze, uspomene ostaju zauvijek. Izbjegavajte eksperimentiranje na kosi, primjerice bojanje vaše kose u plavo, pretjerano svijetle pramenove i slično.  Tako ćete i oštetiti kosu, a oštećena kosa izgleda loše na slikama.
 
Pripazite na dužinu kose
 
Uz savršenu vjenčanicu i cipele mora ići i savršena frizura. No to je nemoguće postići ako kosa nije primjerene dužine. Primjerice, ako želite počešljati kosu na stranu, morate pripaziti kako je ošišana. Pretjerano stepenasta kosa padat će niz lice i upadati vam u oči. Isto tako, poželite li visoku punđu, provjerite prvo možete li sve pramenove kose obuhvatiti na vrhu glave jer sigurno ne želite da vam na fotkama s vjenčanja oko glave strše nestašne vlasi.
 
Ne dogovarajte probni termin za frizuru preblizu svom datumu vjenčanja
 
Dajte dovoljno vremena sebi i vašem frizeru da isprobate razne vjenčane frizure. Preporučuje se da barem dva mjeseca prije vjenčanja zakažete prvu probu. To je dovoljan period da zajedno isprobate više vrsta frizure i odaberete ono što vam najbolje pristaje.
 
Ne bojite kosu uoči vjenčanja
 
Obojenoj kosi obično treba oko dva tjedna da bi se prilagodila boji vašeg tena. Najbolje je samo obnoviti korijen kose bojanjem tri tjedna prije vjenčanja. 
 
Nipošto nemojte zanemariti svoju kosu
 
Njegujte svoju kosu raznim preparatima. Radite na volumenu, oživite je, osvježite, koristite ulja i maske kako ne bi bila suha. Potrudite se da vaša kosa ostane sjajna.
 
Nemojte tretirati kosu s previše topline
 
Kako prije samog vjenčanja postoji još događaja na kojima morate zablistati kao što je vaša djevojačka, bit ćete primorani sređivati svoju kosu. U želji za najboljim izgledom, korištenjem uvijača, pegle za kosu i bliskog kontakta s fenom, postoji mogućnost da spalite svoju kosu, a svakako ćete je oštetiti. Sušite je hladnim zrakom na svom fenu.
 
Ne perite kosu na dan vjenčanja
 
Jedino ako vam tako ne kaže vaš frizer. Planirate li podignuti kosu, nikako je ne perite to jutro. Takve vrste frizura najbolje izdrže s „prljavijom“ kosom, odnosno s kosom koja je oprana barem dan prije. Svježe oprana kosa je svilenkasta, a s takvom kosom teže ćete oblikovati i lokne.
 
Ne zaboravite dogovoriti završnu probu
 
Bitno je dogovoriti završnu probu i isprobati više vrsta frizura tjedan dana prije vjenčanja. Time ćete najlakše naći ono što vam savršeno pristaje. Sa sobom svakako povedite osobu od povjerenja, koja će vam pomoći u donošenju te odluke.
 
Ne radite nikakve drastične promjene
 
Ne radite pretjerane promjene. Ne šišajte i ne mijenjajte boju kose samo zbog vjenčanja. Na kraju dana najbitnije je da sličite sebi i osjećate se ugodno, ipak je to jedan od najljepših događaja u životu.