Dirljiv razlog zašto muškarci na društvenim mrežama lakiraju samo jedan nokat

Foto: Instagram

MOŽDA si primijetila novi trend na društvenim mrežama.

Nekad su pripadnici jačeg spola okretali očima, kada bi žene objavljivale slike svojih svježe manikiranih noktića na Instagramu, no to sada rade i oni. No, iz nekih potpuno drugačijih razloga.
 
Radi se o kampanji "Polished Man", koju je pokrenula neprofitna organizacija YGAP, koja za cilj ima podizanje svijesti o zlostavljanju djece, tražeči pritom od muškaraca da na svoje društvene profile postave slike svojih ruku, s nalakiranim jednim noktom.
 
 
Osnivač organizacije, Elliot Costello na tu je ideju došao prilikom svog posjeta organizaciji za ljudska prava Hagar International u Kambodži, gdje je upoznao mladu djevojku po imenu Thea. Prije nego što su se oprostili, Thea je njegove nokte obojala u plavo i tako se rodila ideja za kampanju.
 
 
Slavni dečki, od glumaca do sportaša, već su prihvatili ovaj trend, ali i potpuno nepoznati frajeri, koji svakodnevno objavljuju slike na svojim društvenim mrežama.
 
Prema spomenutoj udruzi, svako peto dijete na svijetu pati od neke vrste tjelesnog i/ili seksualnog nasilja u dobi do 18 godina, a 90 posto nasilnika čine muškarci, i to obično oni koje djeca poznaju. 
 
 
Lakiranjem jednog nokta, muškarci privlače pozornost te mogu potaknuti razgovor o ovom globalnom problemu.
 
Odlična ideja, za koju se nadamo da će podržati još veći broj muškaraca.