Djevojka Keanua Reevesa objasnila zašto odbija obojiti svoju sijedu kosu

Foto: EPA-EFE, Instagram

SLAVNI glumac Keanu Reeves iznenadio je javnost kada se prije mjesec dana na crvenom tepihu pojavio s djevojkom prvi put u 35 godina karijere.

Još je veće iznenađenje za javnost bila njegova odabranica, 46-godišnja umjetnica Alexandra Grant, što zbog svojih godina, jer je neobično kada holivudski glumci hodaju s nekim tko nije upola mlađi od njih (Keanu ima 55 godina), što zbog sijede kose zbog koje su je mnogi pomiješali s glumicom Helen Mirren.

A djevojka slavnog glumca sada je objasnila i zašto odbija bojiti kosu. Na svojem Instagramu objavila je naslov iz časopisa Newsweek u kojem piše kako je novo istraživanje u kojem je sudjelovalo gotovo 50 tisuća žena pokazalo da trajna boja za kosu i kemijsko ravnanje kose mogu izazvati rak.

"Wow, današnje vijesti... Brojke su zabrinjavajuće. Ja sam posijedila u ranim dvadesetima i isprobala sam sve boje kose koje postoje dok nisam više mogla podnijeti njihovu toksičnost. U tridesetima sam dopustila svojoj kosi da postane 'plava'. Volim i podržavam što svaka žena može odabrati kako želi izgledati u bilo kojoj dobi. No ako žene stradavaju zbog nametnutih standarda ljepote, to je nešto o čemu bismo morali razgovarati", napisala je Grant u opisu svoje objave na Instagramu.