Grudnjak koji otkriva rak dojke u ranoj fazi izumio je 18-godišnjak s dirljivom pričom

Foto: Instagram, Promo

JULIAN Rios Cantu postao je svjetski heroj.
 
Ako dosad niste čuli za ovog 18-godišnjaka, krajnje je vrijeme da čujete, jer radi se o tinejdžeru, koji je izradio prototip grudnjaka, koji otkriva prve znakove raka dojke.
 
 
Mladi Meksikanac svoj je proizvod nazvao EVA, a on se sastoji od 200 biosenzora, koji bilježe temperaturu, oblik i težinu grudi. Izum su podržali i brojni doktori te detaljnije objasnili zašto je on uspješan.
 
Naime, zbog povećanog protoka krvi, tumori mijenjaju temperaturu tijela, a Julian je dobio i 20 tisuća dolara potpore kako bi svoj proizvod dodatno poboljšao i predstavio široj javnosti.
 
 
"Grudnjak je potrebno nositi najmanje jedan sat tjedno, a on mjeri povišenu temperaturu, koja nastaje na mjestu tumora, koji zbog većeg protoka krvi, povisuje temperaturu bolešću zahvaćenog tkiva."
 
On je već i vlasnik tvrtke Higia Tehnologies, a iza njegovog revolucionarnog izuma, koji bi mogao spasiti brojne živote, stoji dirljiva priča.
 
 
Naime, Julianova majka čak se dva puta borila s ovom zloćudnom bolešću, koja je danas jedna od najčešćih među ženskom populacijom.