I to se dogodilo: Ove traperice sada su popularnije od vječnog skinny modela

Foto: Instagram, Splash

NAKON dugogodišnje modne vladavine, skinny traperice napokon su prepustile tron drugom modelu.
 
Brojni trendovi iz sezone u sezonu bezuspješno su ih pokušavali izbaciti iz mode, no fashionistice su i dalje ostajale vjerne uskim modelima, sve dok se u modu nije vratila klasična vintage silueta. 
 
 
Dizajneri i modni stručnjaci već su krajem prošle godine najavili modnu dominaciju traperica ravnog kroja u 2018., a njihova predviđanja brzo su se pokazala istinitima. 
 
 
U vintage traperice već su uskočile brojne poznate dame te "it" djevojke s Instagrama, a modeli ravnog kroja preplavili su i trgovine te nestaju s polica brzinom svjetlosti.
 
 
"Čak 40 posto traperica koje smo prodali u 2018. godini bili su vintage modeli ravnog kroja," otkrila je za Who What Wear direktorica luksuzne online trgovine Net-a-Porter Lisa Aiken i dodala da postotak raste kako pristižu novi modeli. 
 
 
Popularnosti ovih traperica sigurno doprinosi činjenica da laskaju različitim tipovima tijela, za razliku od skinny traperica koje najbolje pristaju dugonogim mršavicama, a zbog visokog struka u njima će svačije noge izgledati vitkije i duže. 
 
 
Prednost im je i ta što se lako kombiniraju i uklapaju u svačiji stil, a iako su najpopularnije u klasičnom, jednostavnom izdanju, nose se i njihove trendy varijante s biserima, izvezenim detaljima, prišivcima...