Italija na tvom tanjuru: Jednostavni recept za panna cottu

Foto: 123 RF 

UVIJEK ju jedeš u slastičarni ili restoranu, no ne znaš kako ju napraviti?
 
Nema problema, recept je i više nego jednostavan te probaj pojesti samo jednu.
 
Sastojci:
 
250 ml slatkog vrhnja
 
50 ml vode
 
1 ml arome vanilije
 
75 g šećera u prahu
 
100 g malina
 
Vrećica mljevene bijele želatine.
 
Postupak:
 
1. U malu staklenu posudu stavi želatinu te ju cijelu prelij vodom i promiješaj, kako bi ona omekšala. Potom zdjelicu ostavi negdje sa strane.
 
2. U lonac zatim dodaj slatko vrhnje, aromu vanilije i 2 male žličice šećera u prahu. Dobro promiješaj te pusti da smjesa zavrije na laganoj vatri.
 
3. Zatim u vrhnje dodaj želatinu te dobro miješaj, dok se ona u potpunosti ne rastopi.
 
4. Obične male staklene čaše ili šalice za kavu lagano navlaži običnom vodom te u svaku ulij bijelu smjesu. Spremi u hladnjak te ostavi tako sve dok se smjesa potpuno ne stvrdne.
 
5. U manji lonac dodaj malo vode, tek toliko da ona prekrije njegovo dno te stavi na izvor vatre. U lonac zatim dodaj preostali šećer u prahu i miješaj sve dok se on ne rastopi. Kada se rastopi, kuhaj još minutu.
 
6. Na kraju dodaj maline, promiješaj te pusti sve sastojke da se dobro povežu, odnosno da se maline rastope.
 
7. Bijelu smjesu izvadi iz frižidera, a crveni umak od malina možeš iskoristiti na dva načina: ili kao podlogu ili njime možeš preliti smjesu.
 
Dobar tek!