Jessica Alba otkrila svoje trikove za svjež i mladolik izgled

AKO ste se pitale kako Jessica Alba u četvrtom desetljeću života izgleda kao da je u dvadesetima, njezina make-up rutina bi mogla riješiti taj misterij.

Iako ovu glumicu mnogi već godinama nazivaju prirodnom ljepoticom kojoj make-up nije ni potreban, ona je u videu za američki Vogue otkrila da pravilna njega kože, čisti proizvodi i način na koji nanosite make-up znatno pomažu u održavanju mladolikog looka. 

Upravo je zato odlučila podijeliti svoju dnevnu rutinu kojoj je vjerna već nekoliko godina i koju nikada ne preskače. 

Svoju jutarnju rutinu nakon umivanja Jessica započinje s antioksidativnom maskom za lice koju koristi svakodnevno. "Nanesem masku nakon treninga i odem piti kavu i družiti se s djecom", rekla je glumica. Nakon maske slijedi hidratantna krema nakon koje išamara lice po savjetu prijateljice Korejke. 

Nakon hidratantne kreme Jessica nanosi kremu na bazi vode u obilnoj količini, koju umasirava posebnim spravama koje potiču cirkulaciju. U međuvremenu napravi i piling usana te nanese na njih hranjivi balzam. Zatim na područje ispod očiju nanosi gel-maske i započinje sa šminkanjem. 

Njezina make-up rutina započinje primerom. Na dijelove lica koji joj se zamaste stavlja matirajući, a na ostatak lica iluminirajući primer. Matirajući primer nanosi i na kapke, a zatim setira primer mliječno bijelim sjenilom. Njezin najčešći odabir je lagani smokey-eye u smeđoj boji, a kako bi ga postigla miješa tekuća i kompaktna sjenila. Na lice nakon primera nanosi puder znatno tamniji od njezine boje kože i to na dijelove koje želi konturirati, a na dijelove koje želi posvijetliti nanosi svjetliji puder. Kako bi ujednačila ten, Jessica na lice nanosi CC kremu kojom u kožu umasirava i konture. Korektor stavlja isključivo na područje ispod očiju, a puder u prahu samo na dijelove lica na kojima ne želi odsjaj. Na konture nanosi i bronzer u prahu, a zdravu boju licu daje kremastim rumenilom. 

Dramatičan look Jessica postiže smeđom olovkom za oči i maskarom koje nanosi nakon što je popunila obrve i začešljala ih prema gore kako bi izgledale prirodno razbarušeno.

Na usne nanosi najprije svjetliji ruž koji utapkava prstom, a zatim samo na sredinu nanosi tamniji te nakon njega na isti dio malo balzama. Svoj look glumica je završila s još malo pudera u prahu koji je nanijela ispod očiju. 

Ako želite vidjeti kako je izgledao ovaj proces, pogledajte ga u videu OVDJE