Kako biti kraljica stila ove jeseni iako niste baš pri lovi

Foto: Instagram

IZ GODINE u godinu modnih trendova sve je više, no novca kojim raspolažemo nažalost ne.

Vjerojatno ste i same shvatile do sada da je vjerno praćenje modnih trendova jako skup sport, a mijenjanje garderobe svake sezone niti je realistično, niti je praktično, niti je jeftino.

No neka vam ograničeni budžet ne postane prepreka u tome da uvijek izgledate stylish. Potrebno je znati samo nekoliko trikova kako biste u svakom trenu bile apsolutne kraljice stila.

Najvažniji su osnovni komadi

U svakom ormaru mora se nalaziti nekoliko klasičnih komada koji čine bazu svake kombinacije za kojom se ljudi okreću. Važno je da su neutralnih boja, dobrog kroja i veoma udobni. Napravite popis onog što vam nedostaje, a potom obiđite high street trgovine. Neutralni komadi su topovi bez rukava, majice s krakom i dugim rukavima te košulje.

Internet je prava riznica bazičnih komada, pa na raznim online shopovima možete kupiti set majica bez rukava u bijeloj, crnoj i bež boji za sitan novac. Kad je riječ o cipelama, idealno bi bilo kad bi imali cipele koje možete nositi na posao (profesionalne i crne), tenisice, sandale i par elegantnih cipela za ušminkane kombinacije.

Posjetite outlete

Iako su bazični komadi bitni, budimo realni, oni nisu najzabavnija odjeća na svijetu. Odjeća koja je u skladu s posljednjim trendovima najčešće ima i etiketu s povećom cijenom pa je dobro štedjeti na bazičnim komadima koliko je god moguće. Zato su tu outlet trgovine.

Odjeća u njima često je ona iz prošle sezone koja nije toliko demode, a njen plus je što vam neće isprazniti novčanik. Ipak, imajte na umu da nije svaka kupovina u outletu pogodak i bacite oko na svaki komad odjeće kako ne biste kupili nešto s rupama ili mrljama. Osim toga, obvezno u dućanu isprobajte sve što planirate kupiti, jer outleti često ne dopuštaju povrat robe koja vam ne odgovara.

Obiđite second hand dućane

Iako traženje idealnog komada u second hand dućanu može biti nevjerojatno zamorno, u njima se znaju naći neka skrivena blaga. Stara odjeća često je kvalitetnija od današnje, a ono što jednom smeta po ormaru, drugome može biti pravo malo blago. Dogodi se čak da u takve dućane zalutaju dizajnerski komadi koji se onda prodaju po smiješnim cijenama.

Prije nego što krenete u second hand dućan, oboružajte se strpljenjem, a prije kupnje razmislite kako biste taj komad kombinirali s onima koje već imate. Ako je odgovor nikako - ostavite to u dućanu.

Razmislite kako iskoristiti ono što već imate

Najbolji način da izgradite zavidnu garderobu jest da počnete cijeniti ono što već imate. Što biste nosili? Što možete spojiti? Postoje li neki sezonski komadi koje ne možete nositi ostatak godine?

Svaka bluza i svake hlače koje imate mogu postati dio savršene kombinacije pa malo eksperimentirajte. Komadi neutralnih boja mogu ići uz druge neutralne komade ili pak uz one živih boja. Slojevito odijevanje dodaje dimenziju vašim outfitima, a modni dodaci mogu osvježiti kombinaciju koju ste već nosili.