Kako izgleda savršen oblik grudi - prema znanstvenicima, muškarcima i ženama?

Foto: Heels, Tumblr, 123 rf

POSTOJE li savršene grudi?

Ukusi su različiti, no istraživanje objavljeno u časopisu "Plastic and Reconstructive Surgery " prije nekoliko godina pokazalo je kako postoji oblik koji većina ljudi preferira.

Možda će vas iznenaditi da to nisi ogromne grudi u stilu Kate Upton!

Britanski znanstvenici napravili su istraživanje na uzorku od 1,315 muškaraca i žena kako bi doznali koji je oblik najpopularniji.

Ispitanici su pregledali i ocijenili velik broj fotografija na kojima su ženske grudi, a znanstvenici su na kraju došli do zaključka kako "savršena formula" postoji.

Najbolje ocijenjeni je prirodni oblik grudi pri kojem se 55 posto dojke nalazi ispod bradavice, a 45 posto iznad bradavice.

Znanstvenici naglašavaju kako je to oblik grudiju prikazan na slavnom grčkom kipu, Venus de Milo.



Otkriveno je i kako okrugle umjetne grudi u stilu "Baywatcha" više nisu u modi, već i muškarci i žene preferiraju prirodni oblik.



Ovo istraživanje napravljeno je sa zaista lijepim ciljem - kako bi plastični kirurzi mogli kreirati što ljepše i prirodnije imlantante za žene kojima je potrebna rekonstrukcija zbog raka dojke.

Jedno drugo istraživanje, pokazalo je kako najljepše celebrity grudi ima Kelly Brook, čije grudi također odgovaraju formuli 45:55.

Gotovo savršene slavne grudi imaju još Megan Fox, Miranda Kerr i Katy Perry, kaže londonski doktor Patrick Malluci, a ni Britney Spears nije loše prošla u istraživanju.



Možda će vas iznenaditi, ali u tom istraživanju najgore su prošle Lindsay Lohan i Rihanna, čije grudi nisu bile primamljive ispitanicima.



Još jedno istraživanje, također provedeno u Velikoj Britaniji, i to na University of Westminster pokazalo je kako muškarci idealnom veličinom smatraju košaricu C.