Kako smršaviti za jedan konfekcijski broj do Nove godine?

Foto: Nelly

HALJINA koju si odlučila obući na doček Nove godine fantastično izgleda na vješalici, no kad ju obučeš tvoje oduševljenje splašnjava?

Patentni zatvarač zatvara se na jedvite jade, trbuščić ponosno strši, a čini ti se da kipiš iz svoje predivne haljine.

Ne brini, premda nas od dočeka Nove dijeli samo 15 dana moguće je smršaviti jedan konfekcijski broj i to bez mučenja i izgladnjivanja! Samo moraš biti pametna i disciplinirana te se držati ovih pravila:

1. Počni se dotjerivati svaki dan

Ovo je jedan od odličnih trikova za motivaciju. Umjesto da svijetom hodaš u širokim trenirkama i bez frizure jer si ionako nezadovoljna izgledom, kreni se svaki dan dotjerivati i lijepo oblačiti. Kad vidiš kako dobro možeš izgledati, poželjet ćeš učiniti nešto dobro za svoje tijelo i umjesto 5 kolača pojesti jedan i sve zaliti zdravim zelenim čajem.

2. Doručkuj normalno

Velik broj žena koji želi smršaviti rob je iste navike. Ujutro se odlučuju na dijetu, gladuju do polovice dana i zatim se navečer pretrpavaju nezdravom hranom i drugi dan kreću iznova. Slobodno pojedi obilan doručak kako bi imala energije za cijeli dan, a pripazi popodne i navečer.

3. Smanji na minimum sljedeće stvari...

Šećer, kava, kruh, tjestenina, gazirani sokovi, slatkiši i kolači mogu pričekati desetak dana. Napuni tanjur povrćem, tunom, posnim sirom, ribom i piletinom.

4. Pola sata brzog hoda

Vani je hladno, ali ako želiš smršaviti, svaki dan moraš hodati barem pola sata. Još jedna dobra stvar - svježi zrak odlično će utjecati na izgled tvoje kože, ali i na tvoj san.

5. Usvoji pravilo 5/20

Svaki dan 2 puta napravi 20 trbušnjaka, 20 čučnjeva, 20 sklekova, 20 burpee skokova i 20 iskoraka. Za ovu rutinu zaista ne bi trebala raditi isprike, možeš je izvoditi i za vrijeme reklama.

6. Kavu zamijeni čajem

Ako ne možeš bez kave, dozvoli si jednu šalicu na dan, a ostale zamijeni zdravim zelenim ili žutim, nezaslađenim čajem. To će pomoći da se riješih podočnjaka i vode nakupljene u tijelu, da ubrzaš metabolizam i očistiš kožu, ali i tijelo.

7. 2 litre vode na dan

Ako želiš smršaviti ne zaboravi na vodu koju bi trebala ispijati tijekom cijelog dana. Svaki put kada osjetiš želju za slatkim, otpij 10 gutljaja vode. To će napuniti želudac i podsjetiti te na tvoj cilj.

8. Stube su tvoj prijatelj

Do Nove godine zaboravi na lift i na katove se uspinji samo stepenicama.

9. Sol zamijeni drugim začinima

Sol pomaže vodi da se nakuplja u organizmu, a ona je i jedan od krivaca za tvoj celulit. Na neko ju vrijeme zamijeni ukusnim začinima kao što su češnjak u prahu, ružmarin, kumin, ružmarin...

10. "Zaključaj" kuhinju u 19 sati

Nakon tog vremena ionako nemaš što tražiti u hladnjaku i među slatkišima...

Psst! Najbolje vježbe, recepte i savjete za dijetu potraži u našoj rubrici Index Fit!