Koju boju odjenuti ako želite dobiti promaknuće ili povišicu?

SPREMATE se na razgovor sa šefom kako biste ga tražili promaknuće ili povišicu? Osim govora te argumenata, kao i rezultata vašeg rada, vjerojatno ćete pripremiti i odgovarajući outfit za tu priliku. No, mnogi pritom zaboravljaju na važnost psihologije boja.

Istraživanja su pokazala da osobe koje nose ružičastu boju većina percipira kao miroljubive, a ova boja ima utjecaj i na smanjenje agresije pa su određeni zatvori odlučili uvesti upravo nju u zatvore kako bi smanjili neprijateljsko ponašanje među zatvorenicima, piše Bustle. Također, prehrambena industrija često koristi snagu žute i crvene jer je dokazano da one potiču apetit i osjećaj gladi. No, utjecaj boja odnosi se na sva životna polja, pa tako čak i na povećanje mogućnosti da dobijete promaknuće ili povišicu.

Zato, kada se odlučite na ovaj korak, pobrinite se da na sebi imate crvene ili plave odjevne komade.

Crvena

Ova boja ostavlja dojam snažne, samopouzdane, snažne i tople osobe, a osim toga šalje i poruku da ste strastveni u svom poslu. No, ona je i poprilično agresivna pa vodite računa o tome da vaš nastup bude optimističan, kako ne biste ostavili dojam da "napadate" osobu nasuprot vas.

Plava

Ako ste naporno radili, uvjereni ste da zaslužujete povišicu, učinili ste sve što ste mogli kako biste se pripremili za pregovore, ali ste i dalje nesigurni u svoj nastup, možda biste umjesto crvene trebali odabrati plavu boju. Ona će vam pomoći da stvorite opuštajuću i prijateljsku atmosferu, pa ćete se i sami osjećati smirenije.