Maskare u boji opet su u trendu, evo kako ih kombinirati ove sezone

Foto: Instagram

IAKO su na tržištu make-upa maskare u boji već dugi niz godina, ove godine su nam se vratile s jednim posebnim obratom.


Naime, iako većini nas, kada kažemo maskara, na pamet padaju dugačke, uvijene, crne trepavice, često zaboravljamo kako maskare na tržište dolaze u raznim bojama. Trend je to koji se pojavljuje s vremena na vrijeme, a tako je, čini se, i ove godine.

Da će maskare u boji biti trend ovog proljeća i još posebniji hit ovoga ljeta, možemo vidjeti već prema najavama velikih make-up brendova koji su u svoje kolekcije uvrstili maskare u raznim bojama.

Trend jarkih boja

Trend jarkih boja ove sezone proširio se na gotovo sve make-up proizvode. Ove sezone su nam tako dostupna jarka sjajila, sjenila i rumenila, a isti trend nije zaobišao ni maskare.

Tako ćete maskare u boji najčešće pronaći u jarko žutoj, tirkiznoj, jarko ružičastoj, zelenoj i ljubičastoj boji, ali nezaobilazne su i maskare u srebrenoj i zlatnoj boji.

Prethodnih godina, kada su maskare u boji bile u trendu, savjetovalo se kombiniranje boje maskare prema boji očiju. Primjerice, smeđim očima najbolje je pristajala ljubičasta maskara.

Osim toga, tada je maskara u boji bila jedina jarka boja na vašem licu i samim time bila je dovoljna. Ali, danas ta pravila više ne vrijede.

Kako ih nositi?


Maskare u boji nose se u željenoj boji neovisno o boji očiju, a osim toga, jarka boja maskare definitivno ne mora i ne treba biti jedina jarka boja na vašem licu.

Tako se danas maskare u boji kombiniraju tako da se na trepavicama na gornjem kapku nosi maskara u jednoj boji, dok se na trepavicama na donjem kapku nosi maskara u drugoj boji. 


Osim toga, vašu jarku maskaru u boji možete dodatno istaknuti tako što ćete na kapku povući deblju crtu tuša. Tako će se boja vaše maskare još više uočiti.

Ako niste ljubiteljica tuša ili pak ne možete povući onu savršenu ravnu liniju s kojom se žene tako često bore, možete pokušati s olovkom za oči.

Ona također može biti u nekoj boji pa tako možete dobit lijep kontrast na očima. Primjerice, ako nosite pink maskaru, na kapku možete povući crtu tirkiznom olovkom.

Ovaj trend bit će hit ljeta, kada vam je na već preplanuli ten dovoljan detalj poput jarke maskare da upotpuni vaš preplanuli look.

Ako ipak želite isprobati taj trend, ali niste sigurni je li maskara u boji previše za vaš look ili ne, uvijek možete na gornjim kapcima ostaviti crnu maskaru a na trepavice na donjem kapku staviti maskaru u boji.