Oprez, lažni prijatelji i užasni šefovi: Ova narukvica otkriva ljude koji vas najviše živciraju

Foto: Screenshot Youtube

U PRODAJU bi uskoro trebala krenuti narukvica, koja je po nečemu posebnija od svih ostalih.

Njezino ime je WellBe te ona trenutno skuplja sredstva na Kickstarteru, kako bi uskoro mogla krenuti u prodaju.

Radi se o narukvici koja prati otkucaje srca onoga tko ju nosi te koristi posebni algoritam za određivanje razine stresa. Ona se zatim povezuje s prigodnom aplikacijom te otkriva svom nositelju u kojim se situacijama, zapisanim u njegovom kalendaru, aktivira stres.

Da li se radi o važnom sastanku na poslu ili izlasku na večeru sa zahtjevnim prijateljem, narukvica vam ništa neće prešutjeti.

Kada njezin vlasnik proživljava stresni događaj, aplikacija će odgovoriti na podražaj, predlaganjem smirujućih rješenja na licu mjesta: od uzimanja kratke stanke, dubokog disanja i ispijanja čaše vode do meditacije te umirujuće playliste, u svrhu smanjivanja razina stresa te pozitivnog učinka na dobrobit nositelja.

Naravno, narukvica vam neće predložiti da date otkaz ili da se prestanete viđati s takvim prijateljem, no sigurno će svakom korisniku barem malo otvoriti oči, kako bi on razmislio o eventualnim životnim promjenama.

Već znate kako smanjivanje razine stresa može imati brojne zdravstvene prednosti za vas: od manje glavobolja i veće kvalitete sna do smanjenja rizika od visokog krvnog tlaka i bolesti srca.

Prema posljednim podacima, narukvica je skupila 25 tisuća dolara donacija te bi uskoro trebala krenuti u prodaju.

Biste li ju kupili ili već sve znate :)?