Ova stvar poboljšava produktivnost, no hrvatski šefovi ju nikada ne bi dozvolili

Foto: Instagram

POSTOJI puno stvari koje možete napraviti ili za kojima možete posegnuti kada osjetite da vam padaju koncentracija i produktivnost.
 
Ono što nam prvo pada na pamet svakako je čokolada i još malo čokolade. No ako pazite na liniju, s obzirom na to da je počela sezona morskih radosti, onda postoji još jedna učinkovita aktivnost, a to je svakako spavanje.
 
Znanstvenici su došli do podatka kako bi svakom radniku, tijekom radnog vremena, i više nego dobro došlo 20-30 minuta spavanca. Zašto?
 
Rezultati su pokazali kako takvi radnici ostaju fokusirani jednako kao što su to bili u najboljim i najproduktivnijim satima u danu. Ti su ljudi zapravo postajali produktivniji kako je dan prolazio, a to je stvarno odlična vijest, kako za radnike, tako i za poslodavce.
 
U nekim zemljama, kao u Japanu, u uredima čak postoje posebne prostorije za drijemež radnika, no nekako nam se čini kako ova dokazano učinkovita praksa neće tako skoro ili čak uopće zaživjeti bliže nama ili kod nas.
 
Ovdje je danas sasvim uobičajeno da se svakodnevno radi i više od 8 sati, da se mailovi provjeravaju u 10 navečer te da se radi vikendom pa nam spavanje od pola sata u uredu zvuči kao doista neostvariva misija.
 
Osim toga, žene u prosjeku trebaju 20 minuta sna više od muškaraca jer one redovito rade nekoliko stvari odjednom pa njihovi mozgovi rade jače. No ipak pokažite ovaj članak šefu jer nikad ne znate što se može dogoditi.