Ponašanja koja ne tolerira niti jedno poslovno okruženje

Foto: Vogue

ČEMU riskirati svoje radno mjesto?

1. Svađe s kolegama
 
Iako to vrijedi i za tvoj privatni život, sve razmirice na radnom mjestu moraju se rješavati mirnim i profesionalnim putem - razgovorom, u kojem ćeš uvažiti mišljenje druge strane, ali i reći svoje, nakon čega se morate potruditi naći zajednički jezik, kako posao ne bi patio.

2. Manjak pouzdanosti
 
Koju god karijeru i poziciju izabrala, pouzdanost je uvijek na cijeni. A ako to nije jedna od tvojih odlika, budi sigurna da to neće trpjeti niti jedan poslodavac. Pa sljedeći put kad kažeš da ćeš nešto napraviti do kraja dana, tako i napravi ili nemoj davati nerealna obećanja.
 
3. Apatija
 
Iako je realnost često vrlo surova, pa ne možemo baš svi raditi posao iz snova, tako je, kako je. I dalje te plaćaju za obavljanje tog posla, a s prvim otkrivanjem tvoje potpune apatije prema njemu, počinju problemi, koji ne donose ništa pozitivno.
 
4. Postavljanje da si bolja od svih
 
Ne kažemo da moraš biti bliska prijateljica sa svojim kolegama, no to ti nipošto ne daje za pravo da se prema njima odnosiš s manjkom poštovanja. Razmišljaj na sljedeći način: nikad ne znaš što se sve može promijeniti na radnom mjestu ili u životu pa će ti biti itekako žao što si se postavljala kao da si bolja od svih.