Šest zanimljivih činjenica o Joaquinu Phoenixu koje sigurno niste znali

Foto: EPA-EFE

GLUMAC koji trenutno uživa popriličnu popularnost među pripadnicama nježnijeg spola je Joaquin Phoenix, zbog uloge Jokera u istoimenom novom filmu.

Ono što mnoge intrigira kod Phoenixa je njegov samozatajan karakter i činjenica da se o njegovom privatnom životu ne zna mnogo. 

Od 2016. godine Phoenix je u vezi s glumicom Rooney Marom, a ove su se godine i zaručili. 

Ekipa Ellea je malo dublje prokopala po prošlosti glumca i otkrila činjenice i zanimljivosti o njemu koje vrlo vjerojatno niste znali. 

Jedan dio života se zvao Leaf

Kada je bio dijete, Joaquin je bio ljubomoran na imena svoje braće i sestara, Rivera, Rain, Summer i Liberty, pa je odlučio promijeniti svoje ime u Leaf. Ipak, to nije dugo trajalo pa je već s 11 godina vratio ime Joaquin. 

Bio je član sekte, zbog čega je promijenio prezime

Njegova je cijela obitelj bila član sekte "Children of God" zbog koje su neko vrijeme živjeli u Venezueli u siromaštvu. Nasreću, glumčevi su roditelji shvatili da je vođa sekte zao pa su se vratili u Ameriku. Uz to, kasnije se doznalo da su neki članovi sekte spolno zlostavljali Joaquinovog brata Rivera. Da ih se ne bi povezivalo s tom sektom, promijenili su prezime u Phoenix. 

Zagriženi je ljubitelj životinja

Phoenix je od djetinjstva vegan, a čak ni na setovima ne želi nositi ništa životinjskog podrijetla. Veliki je borac za prava životinja, a na snimanju za Pradu je odbio nositi cipele od prave kože pa je čitavu reklamu snimio bos. 

Zbog nervoze se pretjerano znoji tijekom snimanja filma

Phoenix je otkrio da je uvijek pod tremom kada snima film i da se zbog toga toliko znoji da promijeni čak nekoliko majica u satu. 

Nikad ne gleda svoje filmove 

Naime, glumac smatra da bi gledanje vlastitih filmova moglo negativno utjecati na njegov daljnji rad pa ih stoga nikad ne gleda. U tom mišljenju mu se pridružuju i mnogi njegovi kolege poput Johnnyja Deepa i Meryl Streep. 

Njegov je pokojni brat bio tinejdžerska glumačka zvijezda

River Phoenix je još u djetinjstvu postao zvijezda zbog uloga u filmovima "Stand by me" i "My Own Private Idaho". Nažalost, s 23 godine je preminuo zbog predoziranja, čemu je Joaquin svjedočio i zbog čega se na neko vrijeme povukao s glumačke scene.